FOTO Un episcop din Republica Moldova, alături de ÎPS Teofan, la sfinţirea unei biserici din Botoşani

biserica buzeni, ips teofan , ps antonie, episcop balti, stiri, botosaniUn episcop din Republica Moldova a fost prezent, duminică, alături de mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, la sfinţirea Bisericii Adormirea Maicii Domnului din satul Buzeni- comuna Băluşeni.

Este vorba de episcopul de Bălţi, Prea Sfinţitul Antonie, care a absolvit Facultatea de Teologie de la Iaşi şi a cărui episcopie este subordonată Bisericii Ortodoxe Române.

Biserica de la Buzeni a fost construită pe locul unei biserici vechi din 1918. Lucrările la noul lăcaş de cult au început în 2009, de către preotul Claudiu Ionescu. O mare parte din investiţie a fost susţinută de omul de afaceri Costel Macsim.

like facebook, stiri, botosani La slujba de sfinţire au asistat peste 1.000 de persoane, printre care şi senatorul Doina Federovici, subsecretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Angelo Gheorghiu, dar şi primarul de Bucecea, Andron Ţâmpău.

biserica buzeni, ips teofan , ps antonie, episcop balti, stiri, botosani, doina federovici, angelo gheorghiu, andron timpau

biserica buzeni, ips teofan , ps antonie, episcop balti, stiri, botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *