Pustnic condamnat după un accident grav, în care un botoșănean și fiul său au fost răniți

accident1Un  pustnic care a produs un grav accident rutier, în care au fost răniți un botoșănean  de 30 de ani, și fiul său, de cinci ani, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Rădăuți la trei ani și două luni de închisoare pentru ucidere din culpă. Decizia nu este definitivă.

Florin Ștefan, cunoscut drept „pustnicul de la Costileva”, circula, la 23 aprilie 2016, cu o Toyota Hilux, cu volan pe dreapta,  pe DJ 209G pe raza satului Paltin, comuna Brodina, din județul Suceava, pe directia comuna Ulma spre comuna Brodina.

Ștefan Florin avea o vechime de mai puţin de șase luni de la obţinerea permisului de conducere. În autoturism se aflau șase persoane.

În faţa autoturismului  circula un alt autoturism, iar în același timp, Constantin S., de 30 de ani, conducător al autoturismului Renault înmatriculat în Botoșani, circula pe sensul opus, pe direcţia Brodina spre Ulma. În mașină se mai aflau ca pasageri: C.G. și S.M.E..

Autoturismul Toyota Hilux, condus de Ştefan Florin, ajunge din spate autoturismul neidentificat și se înscrie în depășirea acestuia. După ce execută manevra de depășire, conducătorul auto Ştefan Florin intenţionează să revină pe banda sa de circulaţie, dar manevra nu-i reușeste, derapează, apoi lovește în partea stângă mijloc spate autoturismul Renault Laguna din Botoșani.

În urma impactului, autoturismul Renault Laguna este proiectat spre dreapta sensului de mers, cu rotire în sens invers acelor de ceasornic, cu circa 90 grade. Tot în urma impactului, autoturismul Toyota Hilux este proiectat spre stânga apoi se rostogoleste lateral, de două ori.

Din accident a rezultat decesul pe loc a lui Gheorghe Covașă, de 79 de ani, și decesul ulterior la spital a lui Alin Bejan, de 24 de ani. De asemenea au suferit vătămări corporale ceilalţi pasageri din ambele autoturisme. Ambele autoturisme au suferit avarii de peste circa 80%.

Viteza autoturismului Renault Laguna, înmatriculat BT, înainte de impact era de circa 31,5 km/h (circa 8,75 m/s), iar viteza autoturismului Toyota Hilux înmatriculat CC9003PB, înainte de impact cât și în momentul impactului era de circa 79,1 km/h( circa 29,87m/s).

Vezi imagini aici!

One thought on “Pustnic condamnat după un accident grav, în care un botoșănean și fiul său au fost răniți

  1. Definitie pusnic:
    Pustnicul, sihastru, schimnic, ascet, anahoret, eremit este, în creștinism, este călugăr izolat de lume, care duce o viață aspră. O persoană care se retrage într-un loc izolat de societate și de tentațiile acesteia și care prin post și rugăciuni încearcă să să aibă o mai strânsă legătură cu Dumnezeu. În sens larg acești termeni se pot referi la persoane care își duc viața singure, parțial rupte de comunitatea în care trăiesc și care au firi interiorizate.

    Valorile care caracterizează viața sihaștrilor sunt:

    ascetismul
    postul și penitența
    izolarea de colectivitățile umane
    tăcerea
    rugăciunea
    munca
    privarea de desfătările lumești.
    ACUM VA INTREB:Cum dracu sa fii pusnic si sa conduci o toyota hilux care depaseste 30000 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *