Noutate! Numărul unic de identificare a caselor de marcat se obține online în cel mult trei minute

microtehnica srl, stiri, botosani, case de marcat fiscaleDocumentele necesare solicitării si atribuirii numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice pot fi depuse online prin intermediul Spatiului Privat Virtual. Prin intermediul formularului C801 se poate solicita emiterea certificatului de atribuire a numărului unic de identificare pentru mai multe aparate de marcat electronice fiscale în vederea instalării în mai multe zone geografice.

Verificarea formularului C801 depus prin Spatiul Privat Virtual durează în medie un minut. Într-un interval de timp similar se emite certificatul de atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat si se comunică în contul de SPV. Prin urmare, dacă utilizează această facilitate oferită de ANAF în colaborare cu Centrul National pentru Informatii Financiare din cadrul MFP, operatorii economici pot obtine certificatul în cel mult trei minute.

Totodată, pe site-ul www.anaf.ro/Asistentă Contribuabili/Ghiduri curente, a fost publicat Ghidul cu privire la înregistrarea informatiilor privind aparatele de marcat electronice fiscale, precum si la emiterea Certificatului de atribuire a numărului unic de identificare.

Informatii suplimentare se pot obtine si telefonic, apelând Serviciul central de asistentă telefonică a contribuabililor – Call-center, la nr. de telefon 031.403.91.60.

case de marcat fiscale, stiri, botosani, microtehnica srlLa Botoșani, societatea Microtehnica SRL vine cu o ofertă avantajoase de case de marcat fiscale și cântare comerciale. Casele de marcat pot fi achiziționate începând cu 980 de lei, iar cântarele la un preț începând de 590 de lei.

Click aici pentru a vedea oferta de case de marcat!

Informații suplimentare puteți obține la sediul firmei din strada Cuza Vodă 24 (după Casa Sindicatelor), dar și la telefoanele 0231.533.346, 0744540671 sau 0745628291.

Noutatile principale ale noilor case de marcat:

  1. jurnal electronic (se stocheaza electronic intr-un modul cu card SD) – Nu se mai tipareste jurnalul (copiile tuturor bonurilor) si in concluzie nu se mai arhiveaza jurnalul tiparit.
  2. casele de marcat (cum sunt cele din marca Datecs) au inclus modulul GPRS prin care casa de marcat se va conecta la Serverul ANAF. Nu necesita o conexiune la internet suplimentara.
  3. ANAF a comunicat ca rapoartarea jurnalelor electronice se va face din 01.08.18, astfel ca toti cei care au tranzactii pe august sunt obligati sa raporteze pana cel tarziu 20.09.2018.
  4. Raportarea se va face descarcand manual fisierele din casa de maract pe un Stick sau direct in PC si adugate unei declaratii ce se depune pe Spatiul Virtula Privat al ANAF, utilizand semnatura electronica.
  5. Nu este obligatorie conectarea casei de marcat la un soft de gestiue si/sau vanzare, cu sau fara scaner. Acestea sunt optionale dar utilizarea pot usura procesul de vanzare si/sau gestiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *