Temperaturi apropiate de normal în următoarele 4 săptămâni și chiar mai ridicate în unele zone. Prognoza meteo!

vremea-toamna-300x168Temperatura medie a aerului va avea în general, în perioada următoare, valori apropiate de normele climatologice specifice în cea mai mare parte a ţării, cu posibilitatea ca în jumătatea de vest să se situeze peste acestea în intervalul 8 – 22 octombrie, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) publicată vineri, valabilă pentru perioada 8 octombrie – 5 noiembrie.

like facebook, stiri, botosaniPotrivit datelor ANM, în săptămâna 8 – 15 octombrie 2018, temperatura aerului va avea în general valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, cu posibilitatea ca în jumătatea de vest să se situeze peste acestea, iar precipitaţiile vor fi în general deficitare în toate regiunile.

Săptămâna 15 – 22 octombrie 2018, temperatura aerului se va caracteriza prin valori apropiate de normele climatologice ale săptămânii în cea mai mare parte a ţării, cu posibilitatea de a fi mai ridicate în jumătatea vestică a teritoriului.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul normelor climatologice, exceptând regiunile vestice, nordice şi centrale, unde există posibilitatea ca acesta să fie uşor deficitar.

În săptămâna 22 – 29 octombrie, temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normele climatologice ale săptămânii în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de normele climatologice ale perioadei, existând posibilitatea ca în sud-vestul ţării regimul pluviometric să fie uşor excedentar.

În ultima săptămână a intervalului analizat, respectiv 29 octombrie – 5 noiembrie 2018, mediile valorilor termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice acestei perioade în cea mai mare parte a ţării.

Sursa: Digi 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *