Ziua Mondială a Educației, marcată de liberalii botoșăneni

pnlZiua de 5 octombrie este cea în care sărbătorim cadrele didactice și le aducem mulțumiri pentru toată dăruirea și dragostea cu care își fac meseria. De aceea, Partidul Național Liberal (PNL) Botoșani nu putea să nu uzeze de resursa de profesori pentru a marca într-un mod deosebit Ziua Mondială a Educației.

like facebook, stiri, botosani„Ziua Educației poate fi sărbătorită în fiecare zi, dacă tinerii noștri elevi, dar și profesorii merg cu drag la școală, dacă fiecare dintre noi se implică în formarea sa pe tot parcursul vieții, dacă dovedim calități umane și profesionale și credem cu toată ființa noastră că educația ne ajută să devenim mai buni, că educația contează!” a afirmat prod.dr. Ada Alexandrina Macovei, vicepreședinte PNL și coordonatorul Departamentului pentru Educație și Cultură.

Astfel, sub îndrumarea președintelui Comisiei județene pentru educație, prof. Paul Octav, dar și a prof. dr. Daniel Botezatu, tineri botoșăneni care fac parte din diverse cluburi de debate au realizat o dezbatere academică tip World School, pe tema reformelor în educație, audiența fiind formată atât din tineri/elevi cât și din membrii ai PNL Botoșani.

Drumul pe care pășim în fiecare zi trebuie să aibă aceeași direcție cu educația. Educația ne definește ca oameni, iar astăzi, de Ziua Mondială a Educației, mă înclin în fața celor care zi de zi își concentrează energiile și cunoștințele pentru a da lumii oameni drepți, oameni buni, oameni educați. Cunosc eforturile susținute și permanente ale cadrelor didactice, pentru că, profesor fiind, am înțeles cât de importantă este contribuția noastră în formarea celor care vor deveni stâlpul societății”, a declarat senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani,

În cadrul aceluiași eveniment, s-a desfășurat un moment cultural artistic de înaltă ținută, organizat si coordonat de către prof. Liviu Andronic, președintele Comisiei județene pentru cultură, culte și minorități.

 Ziua Mondială a Educației, sărbătorită în România din anul 2013, este, cu siguranță, o dată importantă pentru noi toți. Este un prilej pentru întreaga societate românească de a-și exprima respectul și recunoștința pentru munca extrem de importantă a cadrelor didactice. Personal, am apreciat întotdeauna implicarea activă a corpului profesoral în problemele societății. Conștiința profesională nu-i poate lăsa nici astăzi pe dascăli nepăsători la situațiile complexe cu care ne confruntăm. Reacția publică a acestei categorii sociale de elită la diversele probleme ale României de azi este una extrem de importantă. Doresc să transmit întreaga mea recunoștință tuturor cadrelor didactice pentru activitatea prețioasă desfășurată, cu ocazia atât de importantei Zile Mondiale a Educației! Felicitări, doamnelor și domnilor profesori! Vă asigur de tot sprijinul pe care vi-l pot oferi în calitate de parlamentar al României!”, a declarat deputatul Cristian Achiței.

Alături de liderii partidului și de profesorii direct implicați în organizarea activității festive, au mai fost primarul municipiului Botoșani,  Cătălin Mugurel Flutur, președintele Organizației Județene a Femeilor Liberale, Mirela Saucă, președintele Organizației Muncipale a PNL Botoșani, Viorel Iliuta, dar și primari, viceprimari, consilieri județeni, locali, președinți ai organizțiilor locale, membri de partid și simpatizanți.

 

pnl

pnl

 

One thought on “Ziua Mondială a Educației, marcată de liberalii botoșăneni

  1. Felicitari tuturor portocaliilor prezenti in sala mai ales doctorei ada , pacat ca nu ati invitat si pe distinsii care au votat taierea salariilor si pensiilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *