Microbuzele școlare vor putea fi achiziționate prin Programul Operațional Regional, anunță deputatul Mihaela Huncă

mihaela hunca pro romaniaDeputatul partidului Pro România, Mihaela Huncă, a anunțat, vineri, că unitățile administrativ-teritoriale din județul Botoșani vor putea depune proiecte prin Programul Operațional Regional 2014-2020, în vederea achiziționării de microbuze școlare.

Aceasta a declarat că Ministerul Educației nu are fonduri pentru achiziția de mijloace de transport pentru elevi și că acest program reprezintă singura soluție. La nivelul județului Botoșani mai sunt necesare 32 de microbuze școlare, din care 23 de microbuze cu 28 plus 2 locuri și zece microbuze cu 16 plus unu locuri, susține deputatul botoșănean.

like facebook, stiri, botosaniS-a găsit, în urma solicitărilor pe care le-am făcut și individual și împreună cu câțiva colegi din comisia de educație, posibilitatea de a putea să fie un obiectiv specific în cadrul acestui program , acela de a se putea finanța achiziționarea de microbuze școlare Am făcut solicitarea atât la Ministerul Educației, cât și la Ministerul Dezvoltării,.în urma soliucitării mi s-a răspuns că nu există obiectiv în cadrul acestui program ca să poată fi achiziționate. Pe 3 octombrie, în cadrul Comisiei de învățământ, știință, tineret și sport am avizat favorabil aceste proceduri de implementare și obiectiv specific pentru achiziționarea microbuzelor școlare în cadrul POR. Eu spun că este o veste bună și pe această cale am să invit reprezentanții autorităților locale teritoriale să facă demersuri pentru solicitarea și rezolvarea acestei probleme”, a spus Mihaela Huncă.

Proiectele vor trebui să fie făcute de primării.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *