Costel Enache, despre meciul cu Dinamo: Avem ceva de demonstrat, avem răni, avem orgolii rănite

costel enache, stiri, botosani, fc botosaniAntrenorul echipei FC Botoşani, Costel Enache, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Fc Botoșani are ceva de demonstrat în meciul cu Dinamo, ultimul din etapa a 11-a a Ligii I și jucătorii săi își doresc foarte mult victoria luni.

Meciul dintre FC Botoşani şi FC Dinamo Bucureşti va avea loc luni, de la ora 21,00, pe Stadionul Municipal din Botoşani.

like facebook, stiri, botosaniSuntem două echipe care nu trecem prin perioade foarte bune, avem ceva de demonstrat, avem răni, avem orgolii rănite, e clar că lupta asta va fi una foarte, foarte echilibrată și cu mult mai multe argumente decât punctele puse în joc. Mi-aș dori să fie un meci de luptă pentru că e condiția de bază cu care putem câștiga, numai luptându-ne și asta înseamnă fiecare metru, fiecare minut, nu cred că e momentul să facem economie de energie. Trebuie să fim implicați din start cu toți cei din club pentru că e o situație delicată și e nevoie de energia fiecăruia dintre noi. În ultima perioadă cred că ați observat cu toții un echilibru foarte mare în campionatul nostru, e aproape imposibil să mai poți spune cam cine mai poate câștiga un joc. Echipele sunt destul de echilibrate, așa încât fiecare echipă are șansa ei înaintea partidei. Sper să fim noi cei care luni, după joc, să fim bucuroși”, a declarat Costel Enache.

 

El a precizat că se dau foarte ușor cartonașele galbene în timpul meciurilor și a dat chiar câteva ecemple.

Sunt multe cartonașe galbene, dar nu numai la noi. Am văzut campionatul, vorbeam de meciul de cupă de la Voluntari, de exemplu, dacă cineva n-a văzut jocul își închipuie că acolo a fost o bătălie efectiv. Nu, nici pe departe așa ceva. Se acordă mult prea ușor. Exemplu: la meciul cu Chiajna, în secunda 30, am primit galben, la Voluntari, la fel, la primul contact, cartonaș galben. Cred în continuare că se acordă prea ușor și când spun lucrul asta am un argument, fotbalul este un sport de contact., eun sport în care jucătorii se întâlnesc, a crescut oarecum viteza de joc și forța jucătorilor pentru că se acordă o atenție aparte pentru elementul forță și atunci e normal contactele să fie un pic mai intense, dar sunt sportivi, și într-un sport de contact e normal să fie contact”, a spus Enache.

Antrenorul a adăugat că crede în consecvență, în continuitate, în repere, în automatisme și atunci „toate astea la drum lung pot să îți aducă ceva în plus”.

Argumentele noastre în fața lui Dinamo nu ar trebui să fie decât cele morale pentru că dacă ar trebui să vorbim logic și statistic, mare lucru nu cred că am avea în plus față de ei, dar putem avea publicul alături de noi, dorința de revanșă, jocurile bune din ultima perioadă, dar nu spun ultima perioadă acum o lună, spun ultima perioadă din ultimul an, la jocurile de acasă, ar trebui lucrurile astea să ne dea încredere și o abordare mai de luptă. Am pierdut oarecum un pic din agresivitatea de acasă, dacă ne recâștigăm acea determinare și agresivitate, cu siguranță putem fi favoriți la meci. Nu toți jucătorii noștri au un profil de luptă, fiecare vine cu ceva a lui în timpul jocului, unii pot fi foarte determinați și agresivi, alții pot fi jucătorii care deblochează jocul cu o acțiune de unul contra unul sau cu o pasă, avem jucători care pot profita de spațiul mare, fiecare vine cu ceva al lui. Nu avem încă o caracteristică comună pentru toți jucătorii”, a spus Enache.

 

El a precizat că jucătorii săi au nevoie de el și atunci va face tot posibilul să nu lipsească de pe bancă.

Cred că acolo este greșeala mea, modul meu de mă manifesta și cred că ar trebui să fiu un pic mai reținut sau mai controlat în ceea ce se întâmplă. Nu știu cum simt jucătorii prezența sau lipsa mea de pe bancă, dar îmi fac mea culpa și nu cred că e normal ca o echipă să stea fără antrenorul principal în timpul unui joc. Adică poate acolo sunt niște conexiune sau modul de a transmite informațiile e mai ușor de perceput de jucători și atunci e clar că e în bucătăria mea lucrul acesta, eu trebuie să fiu mai atent, nu neapărat arbitrii mai indulgenți”, a adăugat Enache.

Antrenorul a făcut un apel către suporteri să fie alături de echipă, să o susțină, și atunci se vor arăta și rezultatele.

Știm că își doresc mai mult de la noi. Suntem primii care suferim din punctul ăsta de vedere, ne place să câștigăm indiferent ce facem pentru că asta ne-a învățat fotbalul atâția ani. E o situație neplăcută și pentru noi și pentru ei, doar împreună putem să reglăm lucrurile și atunci când e nevoie să ne ajutăm unii pe alții. Acum chiar avem nevoie de ei să înțeleagă situația, să fie alături de noi, să sprijine jucătorii și sunt convins că va veni și din partea lor înapoi un feedback cu siguranță”, susține Enache.

FC Botoşani ocupă locul 12, cu 9 puncte, iar Dinamo se află pe 10, cu 11 puncte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *