Mii de copii din județ cresc fără părinţi. IȘJ: Sunt peste 7000 de elevi cu părinți plecați în străinătate

elevi cu ghiozdaneStatistici îngrijorătoare în județul Botoșani, unde mii de elevi au părinții plecați la muncă în străinătate. Gabriel Hârtie, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean,  a tras un semnal de alarmă în acest sens, precizând că numărul copiilor cu părinți plecați în străinătate crește de la an la an.

like facebook, stiri, botosaniDacă în decembrie 2017, erau 6.811 copii cu părinți plecați în străinătate, în martie 2018, figurau în evidenţe 7.389 de elevi botoşăneni cu părinţii plecaţi în străinătate, reprezentând 10,87%  din populaţia şcolară, . Cei mai mulți dintre copii au un singur părinte la muncă în străinătate.

„Vorbim  de copiii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, unul sau ambii părinți, sau situaţii în care au un singur susţinător legal şi acela este plecat. Toate acestea se răsfrâng, din păcate, şi asupra riscului de abandon şcolar. Sunt copii care au fost lăsaţi acasă şi atunci parcursul lor şcolar este afectat”, a declarat Gabriel Hârtie.

 

One thought on “Mii de copii din județ cresc fără părinţi. IȘJ: Sunt peste 7000 de elevi cu părinți plecați în străinătate

  1. Multumim din inima partidului! Trist este ca, bunicii, cei care-si cresc nepotii (copiii celor plecati din tara), nu realizeaza ca cei din cauza caror au plecat copiii lor sunt tocmai pzd-istiii… daca votau cu cap, poate ca ar fi avut copiii langa ei… ironic, nu? In loc sa stea cu capul in Rromales tv si sa planga de dorul copiilor lor, mai bine votau pentru viitorul copiilor . Nu prea am intalnit pensionar care sa nu spuna ca voteaza pentru viitorul lui… ce viitor poate sa aiba un pensionar?? Sunt doar masa de manevra pzd-ista, cu sau fara stiinta lor! Unii isi merita din plin soarta si nu merita nici un fel de compatimire, desi o cersesc prin toti porii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *