Profesorul de sport, acuzat că a violat o elevă, și-a suspendat contractul de muncă din învățământ

gabriel hartieProfesorul de la Liceul cu Program Sportiv care este acuzat că ar fi violat o elevă de 15 ani de la același liceu și care a fost arestat preventiv, și-a suspendat contractul de muncă începând cu 1 septembrie. Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean, Gabriel Hârtie, orice cadru didactic are dreptul să-și suspende contractul de muncă o dată la 10 ani.

like facebook, stiri, botosanisurile le ia unitatea de învățămân,t pentru că ea este angajatoarea cadrului didactic, iar domnul profesor are contractul suspendat începând cu 1 septembrie până pe 31 august 2019, conform solicitării făcute de dumnealui în luna august. Contractul de muncă se suspendă de către Consiliul de Administrație al angajatorului, respectiv a unității de învățământ”, a spus Hârtie.

Întrebat dacă profesorul ar mai putea să revină vreodată în învățământ, șeful IȘJ a spus că acest lucru depinde de hotărârea judecătorească definitvă.

Judecătorii au decis ca profesorul Cristian Mreană, de 49 de ani, să stea după gratii, ca măsură preventivă, o perioadă de 30 de zile sub acuzația de viol, însă acesta a făcut în aceeași zi contestație, care urmează a fi judecată de Tribunalul Botoșani.

like facebook, stiri, botosaniPe 3 septembrie, profesorul ar fi întreţinut un raport sexual normal cu o minoră de 15 ani, prin constrângerea fizică şi morală a acesteia. Scenele s-ar fi petrecut în pădurea de la Rediu, după ce fata ar fi urcat în mașina profesorului pentru a-și rezolva probleme legate de școală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *