Fetiță bătută de mamă pentru că s-a plâns învățătoarei de chinurile prin care trece acasă. Avocatul Poporului s-a sesizat

mama-botosani-beata-300x168Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei fetiţe din Botoşani, agresată fizic de către mamă, ca răzbunare pentru că eleva i-a povestit chinurile prin care trece acasă.

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituţia României privind protecţia copiilor şi a tinerilor”, susțin reprezentanții Avocatului Poporului.

Totul a ieșit la iveală pe 3 septembrie 2018, după ce pe reţelele de socializare au fost postate imagini cu o fetiţă, care era lovită de către mamă, în contexul în care aceasta povestise învăţătoarei aspecte din viaţa de familie, lipsurile şi problemele financiare cu care se confrunta, exprimându-şi nevoia de ajutor şi afecţiune din partea mamei.

În comunitate (comuna Vorona, Judeţul Botoşani), mama fetiţei este cunoscută drept consumatoare de băuturi alcoolice, care îşi neglijează îndatoririle părinteşti faţă de cei trei copii. Învăţătoarea a vorbit cu mama fetiţei, motiv pentru care aceasta s-a înfuriat şi s-a răzbunat pe copilă, reproşându-i în timp ce o lovea „ţi-am dat un leu să îţi cumperi mâncare” () „tu ce ai spus la şcoală, la învăţătoare? că am sunat-o şi am vorbit..”.

Potrivit oamenilor din sat, femeia este cunoscută ca fiind consumatoare de băuturi alcoolice și are trei copii cu un bărbat din sat.

like facebook, stiri, botosaniÎn imaginile postate pe Facebook, femeia și-a agresat fetița care ar fi vorbit la școală, cu învățătoare, chestii legate de familie, în special nevoile pe care le îndură zilnic și lipsa ajutorului și suportului emoțional din partea mamei.

Învățătoarea i-ar fi atras atenția femeii, iar aceasta din urmă s-a răzbunat pe fiica ei.

„Tu ce ai spus la școală, la învățătoare, că  am sunat-o și am vorbit, că te-a învățat mamaia să fii încăpățânată, că îi semeni ei? Ești încăpățânată și ei semeni ei și te apără ea?”, se aude pe clipul video în care mama își bate fetița.

„Las-o nu o mai bate, acum noaptea o bați, ziua nu se poate?”, a fost reacția soacrei femeii care a fost, la rândul ei, bătută în mai multe rânduri.

„Eu ți-am dat 1 leu ție și 1 leu lui. Ți-am spus să îți iei de mâncare. Nu să iei gume și căcaturi de pus pe mâini”, i-a reproșat mama fetiței sale în timp ce o lovea cu sălbăticie.

Imaginile au fost postate pe Facebook și au devenit în scurt timp virale, mii de oameni acuzând-o pe femeia din imagini pentru brutalitatea de care a dat dovadă.

Vezi aici video!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *