Echipa de baseball a Botoșaniului se luptă pentru titlul de campioană națională

baseball, stiri, botosaniEchipa de seniori a Asociației Clubul Sportiv de Baseball „Thunder Wolves” Botoșani va participa în perioada 21-23 septembrie  2018 la Campionatul Național de Baseball– Turneul final, ce va avea loc la București. Pe terenul Ebbets Field din cadrul Complexului Sportiv Studențesc Tei, echipa botoșăneană va juca contra echipelor Atletico Alexandria, Leaders Călărasi, LPS Roman, Palestra București și Scorpionii Roșii București. În acest moment, echipa se situează pe locul III, dar are șanse să ocupe unul din locurile I sau II, loc ce îi va permite să participe la Campionatul European de Baseball din anul 2019.

Participarea de anul acesta este susținută prin proiectul „Pasiune și performanță în baseball”, proiect finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului prin intermediul Direcției Județene de Sport și Tineret Botoșani.

like facebook, stiri, botosaniJucătorii de baseball ce formează această echipă practică acest sport de la 10-11 ani și au obținut rezultate meritorii la diferite categorii. Botoșaniul, având o tradiție de aproape 30 de ani în practicarea acestui sport, dorește să promoveze în rândul copiilor pasiunea pentru acest sport și valorile pe care acesta le dezvoltă: fair-play, lucru în echipă, respect, toleranță, abilitate de a integra și a se integra într-un grup.

„Prin intermediul acestui proiect, dorim sa arătăm că baseball-ul este un sport complex care îmbină reguli detaliate cu o eleganță deosebită, exprimând echilibru mental și respect față de joc. Baseball-ul mai înseamnă și răbdare strategică, pentru că totul se joacă până la ultima minge”, susține antrenorul Bogdan Pîrvu.

Marti, 18 septembrie 2018, pe Pietonalul Unirii, jucătorii din echipă au prezentat cupe obținute de-a lungul timpului, echipamentul și au dat câteva pase cu trecătorii interesați. Printre ei s-a aflatși Pîrvu Eduard, jucător care a fost selectat în echipa ce a reprezentat Europa anul trecut în turneul din Taiwan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *