Deputat PSD Tamara Ciofu: În perioada imediat următoare, Spitalul Județean va fi dotat cu incubatoare moderne și aparatură medicală de screening auditiv pentru nou născuți

tamara ciofu, stiri, botosaniDeputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat astăzi că în urma rectificării bugetare care a avut loc la începutul acestei luni și a consultărilor periodice care le-a avut cu ministrul Sănătății, județul Botoșani va fi inclus în programul național pentru prevenirea deficiențelor de auz prin screening auditiv la nou-născuți și în proiectul pentru dotarea cu incubatoare a maternităților.

like facebook, stiri, botosaniMinisterul Sănătății va achiziţiona în prima fază 300 de incubatoare pentru maternităţi din acordul cadru de 1.000 de incubatoare care a fost stabilit la nivel național, precum și 300 de aparate de testare auditivă la nou-născuţi pentru spitale. În opinia mea, ca medic pediatru și ca parlamentar, sănătatea mamei și copilului trebuie să fie tratată ca o prioritate națională, întrucât de la acest nivel se pot rezolva toate problemele care apar la nou-născuții prematuri sau cu diverse afecțiuni care le pot afecta toată viața, dacă nu se intervine la timp”, a declarat Tamara Ciofu.

În urma întrebărilor și interpelărilor transmise, dar și a discuțiilor pe care parlamentarul social-democrat botoșănean le-a avut cu ministrul Sănătății Sorina Pintea, Spitalul Județean de Urgență Mavromati va fi introdus în programul național pentru prevenirea deficiențelor de auz prin screening auditiv la nou-născuți și în proiectul pentru doarea cu incubatoare a maternităților.

Se impune achiziționarea aparaturii specifice de înaltă performanță pentru depistarea precoce a surdității congenitale la copii și trimiterea lor către centrele specializate în implant cohlear și recuperare, întrucât în fiecare an în cadrul secțiilor de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie din cadrul acestei unități sanitare sunt controlați peste 2.500 de copii, din care peste 200 de prematuri. Totodată, apreciez că este nevoie și de o campanie integrată de informare și comunicare în rândul femeilor tinere din mediul rural pentru a înțelege necesitatea consultării unui medic specialist înainte de naștere și în perioada de sarcină, cât și după nașterea copilului”, a subliniat deputatul PSD Botoșani.

One thought on “Deputat PSD Tamara Ciofu: În perioada imediat următoare, Spitalul Județean va fi dotat cu incubatoare moderne și aparatură medicală de screening auditiv pentru nou născuți

  1. Tot Tamara spunea cum ca…tot in imediata perioada de timp…se vor incepe lucrarile la drumul Botosani-Tg Frumos. Ce-i drept…sa tot fie vreo 5-6 ani de-atunci. Jigodii penale ce sunteti,nu stiti cum sa mai prostiti populatiunea cu vorbe goale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *