Medicii de la Maternitatea Botoșani nu mai fac avorturi la cerere

maternitatea-BotosaniMedicii de la Secția de Obstetrică și Ginecologie de la Spitalul Județean ”Mavromati” nu mai fac avorturi la cerere. Decizia a fost luată anul acesta și aparține medicilor ginecologi. De regulă, această practică, de a nu mai face întreruperi de sarcină la cerere, se aplica doar în  Săptămâna patimilor. Singurele situaţii în care se vor face chiuretaje vor fi cele în care viaţa gravidei este pusă în pericol.

like facebook, stiri, botosani” Vreau să menționez că în Maternitatea Botoșani, începând cu anul 2018, nu se mai practică avorturi la cerere. Medicii din cadrul maternității nu mai fac avorturi la cerere. Cele mai multe gravide pentru care s-a practicat avortul terapeutic provin din mediul rural”, a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

În primele luni ale anului în curs au fost înregistrate în cadrul Maternității Botoșani 147 avorturi terapeutice, asta în condițiile în care în anii anteriori numărul întreruperilor de sarcină erau cu sutele. De exemplu, în 2011 erau peste 1000 de avorturi.

Cele mai multe întreruperi de sarcină sunt la grupa de vârstă 20-29 de ani, respectiv 52 avorturi, 20 au fost la făcute la tinere sub vâsta de 19 ani, 37 avorturi la grupa 30-35 ani, 26 de avorturi la grupa 35-39 ani și 12 avorturi la femei de peste 40 de ani.

 

3 thoughts on “Medicii de la Maternitatea Botoșani nu mai fac avorturi la cerere

  1. Ceasca is back… sa se intample asa ceva la BT e ireal. intr o zona unde numarul avorturilor (ilegale) pe vremea comunismului era urias la fel ca riscurile la care se supuneau femeile. Se pare ca poti scoate omul din comunism dar nu si comunismul din om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *