Tot mai multe intervenții laparoscopice ale medicilor chirurgi de la Spitalul Județean: Multe sunt și operații ginecologice

medic chirrg vicol cristianTot mai multe intervenții laparoscopice făcute la Spitalul Județean de medicii chirurgi botoșăneni. Nu mai puțin de 1848 de operații au fost efectuate în primele opt luni ale anului la Blocul Operator, 390 de cazuri fiind operate laparoscopic.

Medicul chirurg  Cristian Vicol, șeful Blocului Operator, a declarat că implicit operații ginecologice au fost efectuate de medicii chirurgi, iar din acest an s-a început operarea cu eventrații, eventrația postoperatorie și hernie inghinală laparoscopică. Durata unei operații moderne poate fi de o oră și poate ajunge și până la patru ore, în cazul unei operații complexe, iar pacientul se recuperează complet după 24 de ore.

like facebookVin paciente tinere cu suspiciune de apendicită, dar de fapt sunt alte patologii: chist de ovar, sarcină extrauterină. Atunci nu putem opri operația și să trimitem pacienta la ginecologie”, a menționat medicul Cristian Vicol.

Media de vârstă a pacienților operați anul acesta: 18-92 de ani. În primele opt luni ale anului trecut au fost 1698 de operații, creșterea fiind anul acesta cu 150 de cazuri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *