Un cunoscut liceu din Botoșani s-ar putea închide în următorii ani. Va fi transformat în campus universitar

elevi la oreUn cunoscut liceu din municipiul Botoșani ar putea să fie transformat în campus universitar, dacă în următorii ani va continua să nu aibă elevi. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că populația școlară a scăzut dramatic și că primul liceu-candidat la închidere este Liceul Tehnologic ”Elie Radu”.

like facebook, stiri, botosaniNu avem școli nefuncționale. Nu avem probleme deosebite în momentul acesta în școli. Din păcate, una din marile noastre proble e că vom avea prea multe locuri în școli și va trebui să facem la un moment dat restrâmgeri. Populația școlară a scăzut dramatic. Noi mai facem o creșă în zona Cișmea, ca sunt tineri mulți și să nu se ducă în altă parte. Reabilităm atât prin PNDL cât și prin GAL școli, grădinițe, colegii. Avem bani pentru asta, dar mi-aș dori să avem și pentru cine să facem aceste reabilitări. Populația școlară se diminuează, iar prima școală care ar putea să se închidă este de departe Elie Radu. Dacă nu există un plan concret de revigorare, este de departe prima candidată la a o transforma într-un capus universitar”, a menționat Flutur.

Primarul a spus că intenția municipalității este de a aduce una din universitățile de la Iași aici, cea tehnică.

Liceul Elie Radu este prima candidată să facă o coabitare cu una din universitățile din Iași pentru un campus universitar”, a adăugat Flutur.

One thought on “Un cunoscut liceu din Botoșani s-ar putea închide în următorii ani. Va fi transformat în campus universitar

  1. Maestre Flutur, ar fi bine să închideți acest liceu chiar din 2019 și să pregătiți campusul universitar. De multă vreme la Botoșani trebuia să existe cel puțin 2-3 facultăți care să pregătească specialiști pentru economia județului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *