Olimpicul Ștefan Bălăucă a renunțat la Universitatea Cambridge din Anglia pentru o universitate din România: Nu m-a lăsat inima să plec!

stefan balaucaOlimpicul internațional Ștefan Bălăucă a renunțat la Universitatea Cambridge din Anglia pentru o universitate din România. A ales să urmeze Facultatea de Fizică și Informatică din Iași, întrucât, spune el, nu l-a lăsat inima să plece din țară.

Ștefan a fost prezent, luni dimineață, la festivitatea de deschiderea a noului an școlar de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” pentru a-și revedea profesorii, dar și pentru a-și susține sora mai mică, elevă în clasa IX-a la aceeași unitate de învățământ.

like facebookAm venit să-mi văd foștii colegi, profesorii și pentru că sora mea e bobocel, în clasa IX-a. Am decis să rămân la Iași să fac fizică și informatică. Au fost mai mulți factori de luat în considerare.  Universitatea din Iași s-ar putea să fie mai bună pentru ceea ce vreau eu, pentru fizică. A contat și faptul că este mai aproape de casă. Am simțit că e nevoie de oameni și în România. Nu m-a lăsat inima să plec”, a spus Ștefan Bălăucă.

El le-a transmis elevilor și un measaj: să aibă dorință de a învăța, să învețe cu plăcere, pentru că nu învață pentru părinți și profesori, ci pentru ei.

9 thoughts on “Olimpicul Ștefan Bălăucă a renunțat la Universitatea Cambridge din Anglia pentru o universitate din România: Nu m-a lăsat inima să plec!

  1. Am putea oare spune că e o decizie proastă?
    Să analizăm situația la rece. Dvs. chiar credeți că motivul principal este că „nu l-a lăsat inima să plece” de dragul unei Românii corupte, atât politic, dar și la nivel universitar? Vă asigur că nu. Băiatul are motive personale pe care le puteți deduce dacă folosiți inteligență socială și dacă renunțați la aplauzele ipocrite și nepăsătoare.
    Cu tot respectul pentru Ștefan, dar asta s-ar putea să fie greșeala vieții lui. Să renunți la prestigiul unei universități pentru niște compromisuri ieftine, acoperite sub masca patriotismului (să fim serioși; dacă băiatul dădea dovadă de patriotism omora oferta Cambridge din fașă; sper să nu fi fost un bâlci românesc doar ca cineva să demonstreze că Ștefan „făcea față oriunde”).
    Sper ca adevăratul motiv să țină mai degrabă de întărirea sa spirituală și renunțarea la faimă pentru un sentiment mult mai înălțător. Chiar și așa, mai are timp să își modifice parcursul. Niciodată nu se știe ce îți oferă viața…

    1. Nu muri tu de grija lui, este deja mai scolarizat decat tine… In rest, sunt de acord cu ceilalti, o sa regrete ca a ramas.

    2. „inima ” poate fi si o pereche de ochi frumosi ai vreunei colege .. care face facultatea tot in iasi .
      cat despre fac de informatica din iasi – numai de bine , se face programare competitiva la greu , se face cercetare la greu , sunt angajatori cu salarii decente la greu , iasul e un oras frumos , dece sa nu imbratiseze o cariera universitara de , sa -si faca o familie mai tarziu , sa traiasca ca un om normal nu ca un expat in apauze false ..
      p.s. mult succes Stefan , mai sunt si alti tineri pe care nu i-a lasat inima sa plece , si copilul meu a ales iasiul si e admis pe aceeasi lista de olimpici pe care esti si tu … respect , baiatule !

  2. Comentatori de meserie vad ca sunt multi. Din cauza oamenilor ca voi moare iubirea de tara pe care tinerii o dezvolta. Bravo, Stefan. Ai facut o alegere buna sa ramai in tara pentru studii. Si daca vrei sa pleci pentru un master in afara tarii, stii si tu ca sunt multe programe prin care poti pleca si exista o multitudine de burse care te trimit pentru cateva luni in diferite tari. Multa bafta in continuare si sa nu asculti de gurile rele. Se gasesc foarte multi sa vorbeasca crezand ca tot ceea ce inseamna facultate este ca acum 10, 20 de ani, nestiind ca acum se lucreaza la nivel inalt in multe din facultatile de la noi.

  3. facultatea de fizica,unde se intra pe baza de dosar si informatica ….care a umplut deja de specialisti..mare scofala!! PARCA VROIAI SI MEDICINA,DAR ACOLO E CONCURENTA..si nu intrai ,,..ASA SE LAUDA MAMITU TAU!!!

    1. Penibil. Un agramat critica fara scrupul un olimpic ale carui inteligenta (si rezultate) i-ar putea complexa si eclipsa „realizarile” intregii lui existente. Pentru cultura ta generala: cu rezultatele lui, Balauca a fost pur si simplu cersit de facultati din Europa si din America. Stai tu linistit, nu exista „sa nu intre” undeva.

      Cat despre demersul jurnalistic de fata, e inca o dovada a superficialitatii presei de consum care da buzna cu bocancii in deciziile personale ale unui om liber, nevinovat si cu dreptul la intimitate. Violenta jurnalistica, canibalism vinovat, mediocritate crasa. Bravo, stimabililor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *