Doina Federovici: „Noul An Școlar începe sub auspiciile celor mai importante investiții în infrastructura școlară din ultima perioadă”

senator, stiri, botosani, doina federoviciCu toate că mai sunt încă multe lucruri de îndreptat și de rezolvat în domeniul educației, acest an școlar începe sub auspiciile realizării celor mai importante investiții din ultimii ani în infrastructura de învățământ, atât la nivelul județului Botoșani, cât și în restul țării, a creșterilor de venituri pentru profesori și a majorărilor de burse pentru elevi. Majoritatea obiectivelor de investiții sunt în derulare. Acest lucru înseamnă că toate școlile din România au început să aibă condiții civilizate, inclusiv în ceea ce privește siguranța, igiena și dotarea cu mobilier și materiale didactice noi”, a declarat Doina Federovici.

În județul Botoșani au fost aprobate prin Programul Național de Dezvoltare Locală finanțări în valoare de 41 de milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea și construirea de grădinițe și școli.

În prezent sunt în desfășurare lucrări de renovare și construcție pentru 46 de grădinițe în 32 de localități, din care 15 sunt noi și sunt reabilitate și dotate 98 de școli din 42 de unități administrativ teritoriale, din care 5 sunt noi, inclusiv în municipiile Botoșani și Dorohoi și în orașele Săveni, Darabani și Bucecea.

Ne-am ținut de cuvânt față de personalul din domeniul educației, așa cum am promis. Salariile din învățământ au crescut în prima parte din 2018 față de aceeași perioadă din 2017. De asemenea, s-a majorat finanțarea cheltuielilor anuale pentru pregătirea elevilor și s-au crescut veniturile pentru cei 53.000 de salariați din învățământ, personal nedidactic, iar la 1 martie 2018 s-au mărit salariile pentru tot personalul didactic din învățământul preuniversitar și universitar. În urmă cu câteva luni, au fost îndreptate și ultimile inechități din sistem pentru angajații care asigură realizarea managementului sistemului educațional la nivel local”, a susținut președintele PSD Botoșani.

Doina Federovici a susținut în Parlament alături de colegii săi proiectul de lege pe care l-a propus Guvernul pentru stimularea angajatorilor să creeze locuri de muncă pentru absolvenții de studii superioare și ucenici.

Totodată, de anul acesta se aplică și legea internshipului care prevede că tinerii în vârstă de cel puțin 16 ani pot să participe la stagii de practică plătite la firme private sau instituții publice, pe perioade de cel mult șase luni.

Începând cu acest an școlar a fost majorat cuantumul bursei „Bani de liceu” de la 180 lei/lună la 250 lei/lună și a crescut valoarea plafonului maxim de acordare a bursei de la 150 lei la 500 lei, pe membru de familie. Mai avem multă treabă de făcut în domeniul educației, dar au început să se simtă o parte a măsurilor pe care ne-am angajat că le vom adopta. Le urez succes în Noul An Școlar elevilor, profesorilor, părinților și bunicilor din Botoșani și din întreaga țară”, a adăugat vicepreședintele PSD.

sursa: comunicat de presă PSD

2 thoughts on “Doina Federovici: „Noul An Școlar începe sub auspiciile celor mai importante investiții în infrastructura școlară din ultima perioadă”

  1. Cata minciuna,suntem ultimii din europa in tot ceea ce privește învățământul Si ne mai si lăudăm.La pdf nici nu te primește dacă nu ești mincinos, e proba eliminatorie Si daca vrei sa avanseze tb sa fii si hot

  2. ati marit salariile si puterea de cumparare a scazut… naspa moment. Degeaba ai salariul mare daca de el iti permiti mai putine lucruri decat inainte de a creste.

    in rest despre investitii ce sa vb? cate scoli nu au autorizare de incendiu in judet?! dar cate au inca buda in curte?! dar cati elevi fac naveta km intregi?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *