Proiectul privind construcția de locuințe pentru medici, blocat. Vezi motivul!

anl, bloc de locuinte, stiri, botosaniProiectul privind construcția de locuințe pentru tinerii specialiști în sănătate bate pasul pe loc.  Lucrările pentru ridicarea blocului trebuiau începute, însă acest lucru nu s-a întâmplat deoarece proiectul a suferit modificări, iar constructorul nu acceptă suma alocată prin Agenția Națională de Locuințe, care este prea mică.

Practic, blocurile din strada Ștefan Cel Mare nu vor mai avea acoperiș cu șarpantă cu era prevăzut în proiectul inițial ci terasă, iar asta înseamnă costuri mai mari.

like facebook, stiri, botosaniPreședintele Consiliului Județean Costică Macaleți, spune că la această dată se poartă negocieri între reprezentanții ANL și constructor.

”Sunt discuții între reprezentanții ANL și constructor urmând să ajungă la un consens și să se apuce de treabă. Există nemulțumiri pentru că a fost o greșeală de proiectare și a fost varianta cu șarpantă. S-a renunțat la varianta cu șarpantă pentru că nu dădeau voie cei de la Ministerul Culturii și sa mers pe varianta cu terasă. Varianta cu terasă ne convine mai mult nouă pentru că bom câștiga niște apartamente în plus, dar și niște bani în plus. Noi am prins bani pentru utilități”, a menționat Macaleți.

Diferența de proiectare ar fi de un milion lei. Există riscul în acest caz ca CJ să piardă banii alocați, dacă nu se va da drumul la lucrări.

Locuințele se vor realiza etapizat, într-o primă etapă fiind construite 20 de apartamente, urmând ca, ulterior, să fie realizate alte 20 de apartamente.

 

One thought on “Proiectul privind construcția de locuințe pentru medici, blocat. Vezi motivul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *