Deficit mare de medici și asistenți la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. De cât personal ar mai fi nevoie

Unitatea Primire Urgente, stiri, botosani, upuActivitatea medicală de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean este îngreunată din cauza deficitului de medici și asistenți medicali. Medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, a declarat că unitatea are normate 26 de posturi de medici la UPU, iar vacante sunt nouă.

like facebook, stiri, botosaniDe asemnea, sunt normați trei medici dentiști, însă un post este vacant. Urgențele ar mai avea nevoie de 27 de asistenți, din 91 posturi normate. Și la personalul auxiliar sunt 22 posturi vacante.

Normarea în cadrul UPU se face la numărul de prezentări din anul anterior. Activitatea se desfășoară cu dificultate și datorită numărului mare de prezentări. Se pot înregistra la urgențe între 130-200 prezentări pe zi”, a menționat Bercea.

Nici Centrul de Primiri Urgențe de la Secția Pediatrie nu stă prea bine cu personalul. Sunt normate șase posturi de medic, iar două sunt vacante, în timp ce la asistenți medicali ar mai fi nevoie de patru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *