Directorul APIA Botoșani: Cu 8000 hectare a crescut suprafața pentru care s-a solicitat sprijin pentru campania din 2018 față de cea din 2017

bogdan cimpeanu director apiaAproape 35.000 de cereri unice de plată au fost depuse de fermierii botoșăneni în 2018, pentru o suprafață de peste 275.000 hectar, în creștere față de suprafața aferentă campaniei din anul trecut, a anunțat directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Botoșani, Bogdan Cîmpanu.

Acesta susține că, în ciuda acestui fapt, numărul fermierilor a scăzut.

like facebook, stiri, botosaniE o suprafață care a crescut, iar numărul fermierilor a scăzut. Cred că acesta este un lucru îmbucurător pentru noi, deoarece importantă este suma care se aduce în județ pe hectar, nu numărul fermierilor. Acest lucru se datorează faptului că fermierii mai îmbătrâniți care aveau suprafețe sub 1 hectar au început să arendeze. Sub 1 hectar nu se poate solicita sprijin pe suprafață. Undeva cu 8000 hectare a crescut suprafața pentru care s-a solicitat sprijin pentru campania din 2018 față de cea din 2017”, a menționat directorul APIA.

Acesta a spus totodată că fermierii trebuie să respecte condițiilor de eligibilitate și condițiile legale de acordare a acestu sprijin, anul trecut fiind depistate 7800 cereri cu diverse neconformități din 30.000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *