Doina Federovici: „Consilierii locali PNL din Broscăuți blochează proiectele aprobate de Guvernul PSD pentru dezvoltarea comunei”

consilieri broscautiPreședintele PSD Botoșani Doina Federovici face un apel public la viceprimarul liberal și consilierii PNL din comuna Broscăuți pentru a nu mai bloca adoptarea hotărârii de consiliu local prin care se va construi o sală de sport de care să beneficieze copiii de la școala din localitate.

Cu toate că primarul PSD a convocat două ședințe de Consiliu Local pentru a aproba predarea către Compania Națională de Investiții a amplasamentului destinat construcției sălii de sport, consilierii PNL și viceprimarul liberal s-au opus de fiecare dată. Mai mult decât atât, aceștia nu au dorit să voteze nici proiectul pentru adoptarea bugetului comunei pentru 2018, în primăvară acestui an, însă au fost convinși în cele din urmă de președintele PSD Botoșani Doina Federovici, care a participat la ședință și le-a explicat că se pierd investițiile aprobate de Ministerul Dezvoltării Regionale.

like facebook, stiri, botosaniÎn opinia mea și a colegilor de la PSD Botoșani este inadmisibil ce se întâmplă la Broscăuți. Consilierii liberali profită de faptul că hotărârile privind patrimoniul se adoptă cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcție și astfel blochează acest proiect care a fost aprobat de Compania Națională de Investiții și urmează să intre în licitație. Având în vedere că este pentru prima dată când un Guvern al României alocă banii publici pe baza unor programe, stabilite în funcție de prioritățile populației, este revoltător cum aleșii locali ai PNL se opun îmbunătățirii condițiilor de educație. Cu toate acestea constatăm că sunt aleși locali liberali, precum cei din Broscăuți, care pun interesul politic și personal în fața interesului elevilor din comunitate. Acest gest reprezintă o pedepsire a părințiilor copiilor din Broscăuți pentru că au ales în 2016 un primar social-democrat”, a declarat Doina Federovici.

În actualul mandat al primarului social-democrat au fost aprobate pentru comuna Broscăuți o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea localității și anume: extinderea rețelei de canalizare, reabilitarea podului peste râul Jijia pe DJ 292, proiecte finanțate prin PNDL 2, construcția unei grădinițe noi, cu fonduri de la Banca Mondială, care va fi dată în folosință la începutul acestui an școlar, achiziția de către primărie, prin AFIR, a unui utilaj pentru lucrări la drumuri, iar acum trebuie să fie scoasă la licitațieok sala de sport de la școala gimnazială. De asemenea, se află în diferite stadii de realizare mai multe proiecte finanțate cu bani din bugetul local.

Am discutat și cu președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică,  această problemă și l-am rugat să lăsăm deoparte orgolile politice și să nu ne punem piedici unii altora. I-am transmis și dânsului că avem nevoie de înțelegere și solidaritate pentru a putea să facem lucruri concrete pentru comunitatea locală. Însă, nu s-a rezolvat nimic. Vom face tot ce ține de noi, vom informa locuitorii din Broscăuți de această situație, vom organiza întâlniri cu aceștia pentru a le explica că reprezentanții PNL se opun construcției unei săli de sport în care să se desfășoarele orele de educație fizică pentru elevii de la școala din centrul comunei”, a adăugat președintele PSD Botoșani.

2 (1)

4 (1)

2 thoughts on “Doina Federovici: „Consilierii locali PNL din Broscăuți blochează proiectele aprobate de Guvernul PSD pentru dezvoltarea comunei”

  1. Da, consilierii de la Broscauti , citesc, analizeaza , delibereaza si exercita votul in mod constient , nu se opun ….
    Nu sunt ca cei din reportajul de la Cristesti, care nici macar nu stiu ce voteaza., nu mai vorbim de citit , ca oricum nu li se da de citit nici un proiect de sedinta,ci li se ordona sa aprobe proiectele psd – ului .Nu are nici o importanta culoarea politica , opozitie ,….. ei executa . Nu sunt slugi psd – iste .
    Cinste lor ca nu se vand pentru 400 lei pe luna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *