Patru noi cazuri de rujeolă în județul Botoșani, toate la copii nevaccinați

ferariu teodor dan slincuPatru cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în județul Botoșani, în luna august, toate la copii nevaccinați. Teodor Ferariu, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, a declarat că nu au fost înregistrate focare, cazurile respective fiind izolate. El a spus totodată că DSP continuă campania privind vaccinarea copiilor impotriva rujeolei, fiind recuperați prin această acțiune peste 300 de copii nevaccinați.

like facebook, stiri, botosaniDSP împreună cu Instituția Prefectului, Inspectoratul Școlar și autoritățile locale, cu asistenții comunitari, mediatorii sanitari și cu medicii de familie au desfășurat în luna august o campanie de informare și recuperare a copiilor restanțieri la vaccinare, în municipiul Botoșani și comuna Albești. La Albești, prin implicarea domnului primar, s-a făcut recuperarea tuturor restanțierilor care nu s-au prezentat la medicul de familie, acum fiind doar cei care au contraindicații. În municipiul Botoșani, numărul copiilor plecați în străinătate este predominant în listele copiilor nevaccinați, ceea ce îngreunează și recuperarea acestora”, a spus Ferariu.

DSP Botoșani va continua activitatea de informare și recuperare a copiilor nevaccinați în orașul Ștefănești, municipiul Dorohoi și comuna Unțeni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *