Al doilea caz de infecție cu virusul West Nile la Botoșani. DSP așteaptă confirmarea și pentru al treilea caz

tantariAl doilea caz de infecție cu virusul West Nile a fost confirmat la Botoșani, iar într-un al treilea caz există suspiciune, fiind așteptate probele de laborator. Anunțul a fost făcut, miercuri, de directorul Direcției de Sănătate Publică, Teodor Fierariu, care a spus că unul din botoșăneni s-a infestat la Oradea, iar al doilea la limita cu județul Iași. Toți cei trei sunt adulți.

În prezent mai este în investigare al treilea caz, pentru care așteptăm rezultatele de laborator. Cei în cauză unt în regulă, sunt externați și nu sunt probleme care să ducă la complicații”, a declarat Ferariu.

Specialiștii  menționează că infecția cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătură de țânțar.

like facebook, stiri, botosaniCirca 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă în cazul în care identificaţi semnele şi simptomele de mai jos, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii vă recomandă să vă prezentați la cel mai apropiat cabinet medical: febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături, erupții cutanate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *