Numărul unic de identificare a caselor de marcat se obţine şi prin SPV

ANAF , stiri, botosani, finante publice, fisc, ajfpAgenția Națională de Administrare Fiscală a creat posibilitatea operatorilor economici de a obține numărul unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale prin intermediul Spațiului Privat Virtual şi le recomandă acestora să depună “Cererea de atribuire a numarului de ordine din Registrul de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate în judeţ/municipiul Bucureşti sau a numărului unic de identificare din aplicaţia informatică a Agenția Națională de Administrare Fiscală”  – Formular C 801 şi să primească “Certificatul de atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale”.

like facebook, stiri, botosaniInformaţii despre completarea şi transmiterea cererii, respectiv documentele care trebuie ataşate, se regăsesc în Ghidul publicat pe site-ul Agenției Naţionale de Administrare Fiscală, în cadrul seciunii Servicii Online/”Aparate de marcat electronice fiscale (case de marcat)” sau pot fi obținute telefonic, apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call-center la nr. de telefon (+4).031.403.91.60.

Formularul C 801 este disponibil pe site-ul www.anaf.ro la rubrica Servicii Online – Declarații Electronice.

Pentru nedotarea cu aparatele de marcat definite la art. 3 alin (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999, ANAF va aplica sancțiuni contribuabililor mari și mijlocii, începând cu data de 1 septembrie, și contribuabililor mici, începand cu 1 noiembrie a.c.

Totodată, ANAF sfătuieşte contribuabilii să depună formularul C 801 din timp, pentru a evita aglomerarea din ultimele zile.

Sursa: comunicat Administrația Județeană a Finanțelor Publice

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *