FOTO! Două aparate de ultimă performanță, în valoare de 1,3 milioane euro, puse în funcțiune la Spitalul Județean. Inaugurarea, făcută cu oficialități și preot

inaugurare rmn spitalul judeteanBotoșănenii vor primi diagnostice mai corecte și nu vor mai sta pe liste de așteptarea la Spitalul Județean pentru investigații, grație a două aparate performante care au fost puse, luni, în funcțiune. Este vorba de al doilea Computer Tomograf și un apart RMN. Inaugurarea s-a făcut în prezența parlamentarilor Doina Federovici, Tamara Ciofu, Costel Lupașcu, a președintelui Consiliului Județean, Costică Macaleți, în prezența conducerii spitalului, a medicilor, dar și a unui preot care a oficiat o slujbă de sfințire.

like facebook, stiri, botosaniAparatura a fost achiziționată de Ministerul Sănătății printr-un proiect finanțat de Banca Mondială și are o valoare de 1,3 milioane euro.

După cum știți, spitalul era dotat numai cu un CT, instalat în 2008, care a funcționat încontinuu, deservind atât spitalul, UPU, cât și ambulatoriul integrat, ajungându-se ca în primele șapte luni din 2018 să se efectueze aproximativ 630 CT pe lună. Din cauza utilizării la maxim, aparatul a suferit numeroase defecțiuni. De asemenea, spitalul nu avea un RMN propriu. Pentru instalarea apareatelor au trebuit făcute lucrări de compartimentare, reamenajare, consolidare a locațiilor, lucrări care au fost finanțate de Consiliul Județean prin bugetul local. Aceste aparate sunt instalate și funcționale și va duce la creșterea calității actului medical, de care va beneficia toată populația județului Botoșani”, a declarat medicul Livia Mihalache, managerul Spitalului Județean.

Prezent la eveniment, deputatul PSD Costel Lupașcu a subliniat că în urma demersurilor făcute cu senatorul Doina Federovici s-a îndeplinit o necesitate a sistemului medical botoșănean, dotarea Spitalului Județean de Urgență cu aparate de imagistică medicală de înaltă performanță.

,,Sunt bucuros să anunț faptul că cele două aparate de ultimă generație ce au intrat în posesia Spitalului Județean Mavromati în urma achiziției efectuate de Ministerul Sănătății au fost puse în funcțiune. Darea în utilizare a acestor aparate de imagistică medicală aduce plus valoare Spitalului Județean deoarece vor fi deserviți un număr mai mare de pacienți, dar va fi înregistrată și o reducere a timpului de așteptare pentru aceștia. Până acum, pacienții spitalului erau nevoiți să se înscrie pe o listă de așteptare pentru a beneficia de acestă analiză, timpul de așteptare fiind chiar și de câteva săptămâni. Totodată prin punerea în funcțiune a Computer-ului Tomograf și a RMN-ului, medicii vor avea posibilitatea de a își exercita profesia în conformitate cu standardele europene și vor putea pune un diagnostic precis, ceea ce înseamnă servicii medicale de calitate.’’ , a spus Lupașcu.

Deputatul Costel Lupașcu în calitate de specialist în domeniul sănătății, consideră că siguranța pacienților este vitală pentru menținerea și dezvoltarea sistemului medical. De aceea va continua să depună toate eforturile necesare pentru asigurarea unor condiții cât mai bune pentru toți pacienții și pentru continuarea achiziționării de echipamente medicale de înaltă performanță pentru spitale.

inaugurare rmn spital judetean

RMN spitalul judetean

rmn CT

livia mihalache macaleti federovici inaugurare rmn

sfintire spital rmn computer

 

One thought on “FOTO! Două aparate de ultimă performanță, în valoare de 1,3 milioane euro, puse în funcțiune la Spitalul Județean. Inaugurarea, făcută cu oficialități și preot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *