Începe Bacul de toamnă! Peste 700 de candidați vor susține examenul de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie

elevi bacalaureatEmoții pentru 740 de absolvenți care vor susține, de luni, Bacalaureatul de toamnă. Cei mai mulți dintre aceștia  vor susține proba obligatorie a profilului, respectiv 509, în timp ce 263 se vor prezenta la examenul de Limba și Literatura Română.

De asemenea, 425 de candidați vor susține proba la alegere a profilului, potrivit unei situații prezentate de Inspectoratul Școlar Județean.

like facebook, stiri, botosaniSesiunea august – septembrie 2018 începe cu probele scrise, programate după următorul calendar:  20 august – Limba şi literatura română/E)a, 21 august – Limba şi literatura maternă/E)b,  22 august – proba obligatorie a profilului/E)c și 23 august: proba la alegere a profilului şi specializării/E)d.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfășoară în zilele de 24 și 27 august și este urmată de evaluarea competențelor în limba maternă (proba B) în 28 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în intervalul 29 – 30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 30 și 31 august.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *