Peste 100 de poliţişti botoșăneni vor acţiona zilnic, pe perioada minivacanței de Sf. Maria

politist cu spatele, stiri, botosaniÎn perioada 15-19 august, poliţiştii botoşăneni vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

like facebook, stiri, botosani În perioada minivacanţei prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, peste 112 poliţişti vor acţiona zilnic în dispozitivele de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru o intervenţie rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. Totodată, dispozitivele vor fi suplimentate în zona lăcaşurilor de cult şi în zonele unde se desfăşoară adunări publice (spectacole, zilele comunelor, alte manifestaţii cultural-artistice).

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie,  26 de poliţişti rutieri vor fi prezenţi zilnic în teren şi vor acţiona cu 10 aparate radar pe principalele drumuri naţionale şi judeţene.

Pentru a vă bucura în deplină siguranţă de următoarele zile libere, poliţiştii vă recomandă să respectaţicâteva reguli:

  • Supravegheţi cu atenţie copiii atunci când vă aflaţi într-un grup mare de oameni şi nu îi lăsaţi singuri!
  • Aveţi grijă de bunurile personale şi fiţi prudenţi cu persoanele cunoscute întâmplător!
  • Adaptaţi în permanenţă viteza de deplasare în funcţie de condiţiile de trafic, păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţa dumneavoastră şi nu uitaţi de politeţea în trafic!
  • Dacă vă deplasaţi în calitate de pieton, asiguraţi-vă că vă angajaţi în traversarea drumurilor publice doar prin locurile special marcate, iar dacă acestea lipsesc, după o asigurare temeinică!
  • Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone unde se organizează manifestări publice, lăsaţi vehiculele în parcările special amenajate şi nu lăsaţi la vedere, în autoturism, bunuri de valoare!

Respectaţi indicaţiile poliţiştilor aflaţi în teren iar dacă luaţi la cunoştinţă sau deveniţi victima unei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Sursa. comunicat Inspectoratul de Poliție Județean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *