Povestea botoșănencei care și-a dat demisia de la o firmă din Austria pentru a veni la protestul Diasporei

Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

Și-a dat demisia pentru a veni la protestul Diasporei. Acum doarme de trei zile în Piața Victoriei. A plecat din țara din cauza corupției. S-a întors 14 ani mai târziu pentru libertate. Născută în Botoșani, a profesat ca asistent medical în Italia, iar acum își croiește drum în Austria. Până să revină în țara, a lucrat la o firmă de curățenie. În față Guvernului, îi țin companie alți români întorși acasă pentru marele miting al Diasporei. Nici ei nu au plecat din Piața Victoriei de trei zile. Chiar cu riscul sănătății.

like facebook, stiri, botosaniO femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale, în această dimineață, din cauza oboselii. De vineri, a părăsit Piața Victoriei doar pentru câteva ore.
Alături de ea sunt și alți rezistenți. Sunt cei care au bătut mii de km și se întorc în străinătate direct din Piața Victoriei. Printre ei și o româncă, din Botoșani, care și-a dat demisia pentru a veni în România pe 10 august. A plecat din țara ei în urmă cu 14 ani din cauza corupției.

botosaneanca la proteste diasporaPână pe 10 august, a lucrat în Austria la o firmă de curățenie. Nu-și face probleme însă că nu-și va găsi de muncă la întoarcere. Femeia a declarat pentru Realitatea TV că a plecat din Botoșani pentru că a fost pusă să dea șpagă pentru un loc de muncă.

Am plecat de la Botoșani în 2004, pentru că după ce mi-am luat diploma de asistent medical am încercat să-mi caut un loc de muncă la Botoșani, dar se cerea 1000 euro șpagă, în condițiile în care salariul era de 160 euro. În Austria se găsesc locuri de muncă. Este o țară democratică. Acolo nu se intră pe pile, nu se intră pe șpagă, Nu puteam să accept ca o lume întreagă să lupte pentru dreptate în România, iar eu care sunt plecată de 15 ani să nu vin”. a spus botoșăneanca.

Sursa: Realitatea

3 thoughts on “Povestea botoșănencei care și-a dat demisia de la o firmă din Austria pentru a veni la protestul Diasporei

  1. De ce n-ai ramas acolo daca era asa de bine ?
    De ce te-ai intors „la mai rau” ?
    Daca am inteles bine, ai fost „asistent medical” in Italia la o „firma de curatenie” din Austria ? Ce studii ai ? Ce stii sa faci ?
    Daca cei ca tine sunt „diaspora” este, intr-adevar, foarte trist … (pentru noi, cei care am ramas aici fara sa ne plangem … intr-una).

  2. Carcotasilor ce repede judecati!Lucreaza la curatenie,pt ca probabil nu stie limba inca.In plus a specificat ca se intoarce.Voi astia,care doar comentati din casuta si nu ridicati un deget pt a face o schimbare.Rusine putorilor!!!d

  3. Soxho, esti penibil…dar sunt convins ca stii deja, cu siguranta ti s-a mai spus…Diaspora, amaratule, reprezinta cu mult mai mult decat poti tu sa intelegi cu capacitatea ta extrem de limitata. Faptul ca faci parte dintre cei care „au ramas aici, fara sa ne plangem” spune foarte multe despre tine, si nimic bun…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *