Primăria Botoşani face o a doua dezinsecţie în municipiu, după cazul de infecție cu virusul West Nile

solutie anti capuse (1)Primăria Botoșani va face o nouă dezinsecție în municipiu, după cazul de infecție cu virusul West Nile. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că dezinsecția se va face în apropierea surselor de apă, în parcuri și scuaruri.

like facebook, stiri, botosaniAm luat decizia să mai facem o dezinsecție în oraș, pentru că ploile consistente urmare de căldura vor duce la apariția țânțarilor. dacă în primăvară am făcut pentru căpușe și țânțari, acum o să facem încă o dată pentru țânțari, mai ales că este acel pericol cu virusul West Nile”, a precizat primarul.

Cătălin Flutur a făcut totodată un apel și la populație, să facă dezinsecții la subsolurile blocurilor, acolo unde acestea nu sunt curate.

Noi nu putem să facem la blocuri, pentru că ne-ar fi imputate sumele. Direcția de Sănătate Publică poate obliga proprietarii să-și facă o dezinsecție. Și vorbim de acele subsoluri unde sunt țânțari, și este chiar problema asociațiilor de proprietari. La noi, fenomenul nu a fost deosebit anul acesta, nu am avut o invazie deosebită, dar ploile, plus căldura, plus pericolul care dă meningita, ne obligă să mai facem o dată lucrul acesta”, a adăugat edilul municipiului Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *