Scandal în programul „Cornul și laptele” la Botoșani! Consiliul Concurenței a declanşat o investigaţie privind posibila trucare a unor licitaţii ale CJ Botoşani

lapte si corn, stiri, botosaniConsiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibila trucare a unor licitaţii publice organizate de Consiliul Judeţean Botoşani, pentru perioada 2013-2018, privind contractele pentru programul Cornul şi Laptele.

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibila trucare a unor licitaţii publice organizate de Consiliul Judeţean Botoşani, pentru perioada 2013-2018, privind contractele pentru programul Cornul şi Laptele.

Licitaţiile vizează atribuirea contractelor de furnizare a produselor lactate pentru Programul Cornul şi Laptele şi a contractelor de furnizare de mere, în cadrul Programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli şi grădiniţe.

like facebook, stiri, botosaniAutoritatea de Concurenţă suspectează că firmele Five Continents Group S.R.L., Spicul 2 S.R.L. şi Lival Import-Export S.R.L. s-au înţeles asupra loturilor pentru care să depună oferte, astfel încât să nu se concureze şi să câştige la valoarea maximă stabilită de autoritatea contractantă.

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediul companiilor, iar documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza instituţiei. Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă în cadrul programului de clemenţă pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

sursa: zf.ro

One thought on “Scandal în programul „Cornul și laptele” la Botoșani! Consiliul Concurenței a declanşat o investigaţie privind posibila trucare a unor licitaţii ale CJ Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *