Societatea Topo Nord-Est Botoșani va fi dotată cu echipamente moderne și tehnologie avansată, grație unui proiect cu fonduri europene

topo nord estMarți, la sediul societății Topo Nord-Est Botoșani a avut loc lansarea proiectului ”Îmbunătățirea competitivității microîntreprinderii Topo Nord-Est SRL”. Eusebiu Laurențiu Cilibiu, directorul societății Topo Nord-Est, a declarat că proiectul are o valoare de 473.927 lei și este finanțat cu fonduri europene. Partea nerambursabilă este de 74%.

În urma implementării acestui proiect, societatea va fi utilată cu tehnologie avansată și eficienta necesara realizarii unor servicii de calitate superioară.

like facebook, stiri, botosaniPractic, ne dorim să îmbunătățim calitatea serviciilor pe care le oferim clienților noștri de zece ani, începând cu anul 2008, prin achiziție de mijloace de măsurare moderne, care oferă precizie ridicată, fiabilitate și care în final conduc la oferirea unui produs de calitate superioară clienților. Totodată prin acest proiect ne-am propus achiziționarea de software de specialitate care vor conduce la creșterea productivității prin ușurarea muncii salariaților si vor conduce într-un final la creșterea calității produselor oferite. Aparatura pe care urmează să o achiziționăm va fi de ultimă generație ”, a menționat Eusebiu Laurențiu Cilibiu.

cilibiu eusebiu laurentiu director topo nord estPiața țintă o reprezintă în special clieții din Judetul Botoșani dar și solicitanții din județele: Suceava, Iasi, Piatra Neamt, Bacau, Vaslui, solicitantul avand infrastructura necesara pentru a acoperi si solicitari venite de pe intreg teritoriul Romaniei.

Societatea Topo Nord-Est se numără printre puținele IMM-uri din țară prinse la finanțare.

 

 

Obiectivul general al proiectului/ Scopul poriectului

Obiectivul general / Scopul poriectului urmareste cresterea nivelului tehnic de dotare al firmei prin achizitionarea de active corporale noi, destinate serviciilor de prospectare a suprafetei terestre (Cod CAEN 7112), utiland astfel societatea cu tehnologie avansata si eficienta necesara realizarii unor servicii de calitate superioara, in conditii de siguranta si respectare a normelor de mediu.

In acest sens s-a elaborate documentatia necesara intocmirii proiectului pentru accesarea finatarii nerambursambile , puse la dispozitia microintreprinderilor, prin apelul de proiect din cadrul Programului Operational Regional 2014-2020 (Prioritatea de investitii 2.1- Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusive prin incubatoare de afaceri) – 2.1. A Microintreprinderi.

Astfel, obiectivul general al proiectului este reprezentat de achizitia de echipamente specific destinate serviciilor de prospectare a suprafetei terestre, lucru ce va duce la dezvoltarea activitatii desfasurate de societatea TOPO NORD EST SRL prin diversificarea serviciilor oferite si, in final, la consolidarea pozitiei pe piata.

TOPO NORD EST - COLORObiectivele speficifice ale proiectului

Obiectivele speficifice ale proiectului sunt: achizitia de echipamente specific activitatii de prospectare a suprafetei terestre, achizitia de echipamente IT, achizitia de software specializat si recrutarea, selectia si angajarea a 1 persoana suprimentar fata de personalul existent.

Obiectivele specific concorda cu scopul propus de schema de finantare, in sensul ca prin achizitia de active, modern din punct de vedere tehnologic se asigura consolidarea pozitiei pe piata prin dezvoltarea durabila si valorificarea sectorului productive al firmei prin modernizarea si diversificarea gamei de servicii realizate.

Implicit, achizitia echipamentelor deschide perspective noi pentru firma in atragerea clientilor – aceasta inseamna o adaptare permanenta la schimbarile tehnologiilor si echipamentelor modern utilizate in serviciile de prospectare a suprafetei terestre, lucru care va conduce la diversificarea serviciilor oferite, respectarea normelor de mediu actuale. reducerea consumului energetic si la eficientizarea activitatii.

Proiectul vizeaza atat satisfacerea cerintelor pietei, prin cresterea calitatii serviciilor, cat si valorificarea conceptelor modern si reducerea emisiilor poluante.

Cresterea in valoare si in calitate serviciilor, bazate pe diversificarea activitatii firmei, pe inovarea proceselor de lucru si adaptarea la standardele europene, constituie un deziderat, avand ca finalitate cresterea de noi locuri de munca si mentinerea lor, cresterea profitabilitatii, cresterea productivitatii si reducerea cheltuielilor si a poluarii mediului.

  1. ACHIZITII si ACTIUNI PROPUSE prin PROIECT

Achizitia a 3 echipamente modern specializate pentru activitatea de prospectare a suprafetei terestre: 1 receptor, 1 statie totala, 1 lasermetru (folosite in activitatea specifica Cod CAEN 7112);

Achizitia a 9 echipamente IT: 1 plotter, 1 copiator color, 1 copiator alb-negru, 4 computere workstation, 1 laptop, 1 server;

Achizitia de softuri specializate: 1 licenta autocad, 5 licente windows, 5 licente office;

Realizarea unui website de prezentare a firmei;

Angajarea unei persoane.

  1. JUSTIFICAREA NECESITATII PROIECTULUI

Oportunitatea/necesitatea realiczarii proiectului – in zona de est a Europei din care face parte si Romania,  exista o cerere foarte mare pentru aceste servicii de prospectare a suprafetei terestre, in special servicii topografice. Aceasta nevoie prezenta si viitoare deriva din situatia actuala din Romania, unde exista inca suprafete mari de teren ce nu au fost identificate cadastral si necesita culegerea de informatii privind amplasarea exacta a acestora, culegerea de informatii prin satelit, marcaje de proprietate, delimitare, intocmire harti, etc.

Astfel, prin implementarea proiectului, societatea va putea asigura un set complet si performant de echipamente si utilaje ce vor fi utilizate pentru prestarea de servicii de prospectarea a suprafetei terestre, servicii de inalta calitate si care vor putea fi realizate in timp util.

Factori determinanti in realizarea investitiei:

consolidarea pozitiei pe piata;

imbunatatirea raportului cost/pret;

diversificarea serviciilor obtinute;

alinierea la normele de mediu si eficientizarea energetica.

  1. GRUPUL TINTA AL ACTIVITATII

Segmentul de piata este alcatuit din proprietari de terenuri sau clienti interesati de achizitia acestora, agentii imobiliare, institutii publice, institutii care detin proiecte de modernizare si realibitare  a infrastructurii pentru aeroporturi, drumuri, poduri, canalizare, gaze, telefonie, etc.

Piata tinta o reprezinta in special clietii din Judetul Botosani dar si solicitantii din judetele: Suceava, Iasi, Piatra Neamt, Bacau, Vaslui, solicitantul avand infrastructura necesara pentru a acoperi si solicitari venite de pe intreg teritoriul Romaniei.

In prezent marimea pietei este vasta, datorita dezvoltarii masive in domeniul imobiliar, ansambluri rezidentiale de blocuri, ansambluri de case de locuinte in vecinatatea oraselor mari, modernizarea de aeroporturi, constructii de drumuri, marirea sistemului de canalizare si a retelei de gaze pana la ansamblurile de locuinte noi construite.

Totodata tendinta de cumparare a unui imobil nou construit in afara orasului este ridicata. Persoanele tinere nu mai doresc sa isi achizitioneze apartamente in orasele de resedinta, optand pentru achizitii de terenuri in zone mai putin agglomerate si construirea de case in regim propriu. Pe de alta parte sunt numerosi dezvoltatori de ansambluri de blocuri in orase, dar si in afara oraselor care determina dezvoltarea infrastructurilor de drumuri, canalizare, etc.

  1. REZULTATELE PRIECTULUI

Dupa implementarea proiectului este de asteptat ca societatea TOPO NORD EST SRL va avea capacitatea manageriala, financiara, materiala, si de resurse umane, de a continua si dezvolta servicii de prospectare a suprafetei terestre la standard inalte de calitate si cu timpi redusi de livrare a rezultatelor.

Indeplinirea obiectivelor specifice stabilite prin proiect vor conduce, in viitor, la cresterea volumului de activitate prin sporirea vanzarilor cu un ritm de 5-6% pe an,  fapt ce se va reflecta in posibilitatea mentinerii si crearii de locuri de munca precum si intr-un trend ascendant al cifrei de afaceri.

Pentru atingerea obiectivelor asumate sunt propuse mai multe etape, atat in faza de implementare a proiectului cat si dupa terminarea acestuia.

In faza de implementare a proiectului membrii proiectului se vor ax ape indeplinirea obiectivelor prevazute in proiect. Dupa incetarea finantarii solicitate prin prezenta Cerere de finantare, interesul echipei se va manifesta in vederea asigurarii unei sustenabilitati financiare, prin atragerea de fonduri care sa genereze un flux de numerar cumulate pozitiv total pentru o perioada cat mai lunga.

Conducerea societatii si angajatul pe pozitie administrative, va asigura managementul operational al afacerii dupa finalizarea proiectului contribuid la sustenabilitatea proiectului pe termen lung.

Managerul general al societatii, impreuna cu echipa de conducere va indeplini sarcinile impuse de un management modern prin aplicarea de politici de marketing, financiare si de resurse umane in acord cu tendintele in continua schimbare ale pietei.

Astfel, conform prognozelor si a calculelor indicatorilor din analiza si previziunea financiara realizate in cadrul acestui proiect (Cap. 5 din Anexa 1.5- Planul de afaceri), societatea TOPO NORD EST SRL are capacitatea de implementare a proiectului.

Acest fapt este certificate si de administratorii Cilibiu Eusebiu- Laurentiu si Ceornea Lilia care cunosc foarte bine situatia societatii si potentialul acesteia de dezvoltare, dupa realizarea investitiei, si au hotarat sa sustina, prin toate sursele financiare posibile, implementarea prezentului proiect.

Conform planului de afaceri, aferent implementarii acestui proiect, societatea TOPO NORD EST SRL va obtine veniturile necesare care sa acopere cheltuielile de intretinere, functionare si dezvoltare a afacerii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *