Zonă de agrement de 3,5 milioane de euro construită la Dorohoi. Află detalii despre investiție!

zona de agrement, stiri, dorohoi, botosani61.500 de mp de spații verzi vor fi create ca urmare a implementării proiectului “Rrealizarea unei zone de agrement în municipiul Dorohoi prin reutilizarea terenului din zona Polonic”, pentru care s-a semnat miercuri, la Piatra Neamț, contractul de finanțare prin Programul Operațional Regional, între Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est și Dorin Alexandrescu, Primarul Municipiului Dorohoi.

Zona ce va fi reabilitată prin proiect, cunoscută de localnici sub denumirea de „Polonic”, nu a beneficiat după 1990 de sprijin financiar din fonduri publice și este într-o avansată stare de degradare, singurele intervenții constând în demolarea unor clădiri abandonate. Ținând cont de posibilitățile reduse de petrecere a timpului liber în localitate de către majoritatea locuitorilor Municipiului Dorohoi, dar și de suprafața redusă a spațiilor verzi din municipiu, de aproximativ 16 mp/locuitor (sub media națională și la 60% din ținta de 26 mp/locuitor), municipalitatea a inițiat acest proiect, prin care se propune extinderea suprafeței spațiilor verzi cu aproximativ 61.500 metri pătrați, prin reabilitarea unor terenuri degradate și dotarea spațiilor verzi cu mobilier urban, crearea de facilități de agrement și petrecere a timpului liber pentru comunitate (plimbare, sport, recreere).

like facebook, stiri, botosaniÎntreaga arie va avea delimitări realizate din linii de platani, astfel încât să se realizeze zone individuale de picnic sau odihnă. Amenajarea zonei a fost concepută cu vegetație înaltă, atât pe perimetrul parcului, cât și pe marginea aleilor principlale sau secundare. Un labirint verde va fi realizat din plante cu înălțimea de 1,75-2 m. Este prevazută o fântână arteziană la nivelul pavajului compusă din 20 de jeturi verticale, un loc de joacă pentru copii și un skatepark.

Dorohoi, stiri, botosani, dorin alexandrescuProiectul va avea o durată de implementare de 54 de luni, iar  valoarea finanțării nerambursabile este 3.563.376 Euro.

Crearea cât mai multor spații verzi este, dincolo de o cerință europeană, o premisă pentru o viață mai sănătoasă și un mediu mai curat. Prin acest proiect, pe  care l-am semnat astăzi cu Dl Primar Dorin Alexandrescu, municipalitatea din Dorohoi va reuși să ofere localnicilor o zonă pentru petrecerea timpului liber cu infrastructură modernă și dotări pentru toate categoriile de vârstă. Astfel de proiecte, completate de altele care vizează infrastructura medicală, educațională și socială, pot contribui cu adevărat la creșterea calității vieții în orașele Regiunii” a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *