Primarul Flutur către consilieri: Nu mai avem de unde să încasăm bani. Să încercăm să strângem cât putem șurubul ca să supraviețuim până la sfârșitul anului

catalin flutur primarPrimarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a făcut un apel către consilierii locali să nu angajeze bugetul local în cheltuieli inutile, pentru a putea supraviețui până la sfârșitul anului.

Edilul a spus că până în luna iunie s-au încasat 78% din taxele și impozitele locale și că în cealaltă jumătate de an rămasă, municipalitatea nu prea mai are ce încasa.

like facebookVreau să vă amintesc că nu avem bani la buget ca să ne facem treaba până la sfârșitul anului. Bugetul nostru este mai mic decât bugetul pe care îl are Bucureștiul doar pentru statui. Am încasat până la sfârșitul lunii iunie 78% din banii din taxe și impozite. Cetățenii au fost corecți, au plătit înainte, s-au învățat că au reducerea de 10%, deci mai avem de încasat până la sfârșitul anului, dacă dă bunul D-zeu pentru că niciodată nu am avut execuție de 100%, mai avem de încasat cam 22% din buget. Grație unei politici proaste de la nivel guvernamental, vreau să spun că a doua noastră sursă de finanțare este IVG, bani care ne vin la primărie din impozitul pe venit. Dacă anul trecut în luna iulie am încasat 5,5 milioane lei, anul acesta datorită acelei scăderi de la 16 la 10 a cotei de impozit am încasat 3,24 milioane lei. Acest trend se va păstra până la sfârșitul anului. Până la jumătatea anului am stat bine și anticipam că în septembrie vor apărea problemele, pentru că nu mai avem de unde să încasăm”, a menționat edilul municipiului Botoșani.

Flutur spune că speranța municipiului stă într-o rectificare pozitivă a bugetului de stat.

Eventual să ne mai ofere niște sume în compensare. Mai avem jumătate de an în față, o jumătate de an când de obicei știm că cheltuielile se fac în a doua jumătate a anului și nu mai avem de unde să încasăm bani. Banii pe care îi mai avem trebuie să-i drămuim până la sfârșitul anului ca să funcționăm. Stăm prost că nu mai avem de unde să încasăm, iar a doua sursă care era mai importantă decât taxele și impozitele locale este diminuată consistent. Deja suntem la luna iulie cu minus 17,22% și păstrând acest trend conduce la mult peste minus 25%.  Avem o problemă foarte mare și ar trebui să ne pună pe toți pe gânduri, să încercăm să strângem cât putem șurubul ca să supraviețuim până la sfârșitul anului”, a mai spus Flutur în ședința de Consiliu Local de joi.

One thought on “Primarul Flutur către consilieri: Nu mai avem de unde să încasăm bani. Să încercăm să strângem cât putem șurubul ca să supraviețuim până la sfârșitul anului

  1. Tov. primar, cetatenii au fost corecti la dat banii dar voi a-ti fost corecti cand v-ati facut salariile alea nesimtite, normal ca nu mai sunt bani, dar vad ca tot faceti angajari, cred ca bugetul vreti ca bugetul pe 2019 sa fie 100% pt salarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *