Elevi de nota 10 la Bacalauret, premiați de municipalitate. Valoarea premiului, suplimentată după contre între consilieri

sedinta consiliu local. 1jpgSituație de tot râsul în ședința de Consiliu Local de joi. Primarul municipiul Botoșani, Cătălin Flutur, a propus premierea cu 1000 lei a doi absolvenți de liceu care au promovat bacalaureatul cu 10, însă viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a propus dublarea sumei.

El a motivat că Ștefan Bălăucă, absolvent al Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Botoșani și Daria Ichim, absolventă a Colegiului Național ”A.T.Laurian”, merită mai mult, însă secretarul Primăriei i-a cerut să precizeze și sursa de finanțare.

like facebookCând s-a trecut însă la vot, niciuna din propuneri nu a avut cvorum pentru a fi votată, așa că s-a venit cu încă două amendamente pentru ca proiectul să nu fie repus pe ordinea de zi într-o altă ședință de CL.

De altfel, un consilier a atras atenția asupra situației penibile și a cerut să nu se mai certe și să ducă în derizoriu meritele unor elevi de elită.

La rândul său, Eugen Țurcanu a propus ca valoarea premiului să fie de 3000 lei, însă și-a retras amendamentul, iar pentru a salva situația consilierul Mihai Ștefan a propus un premiu în valoare de 1.500 lei.

În cele din urmă, consilierii au votat ca premiul acordat de municipalitate să fie de 1500 lei pentru fiecare persoană.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *