Zeci de elevi din Botoșani au fost agresați la școală în semestrul al doilea

bataie in stradaPoliţiştii din Botoşani au înregistrat, în semestrul al doilea al anului şcolar 2017 – 2018, 50 de infracţiuni în perimetrul şcolilor sau în zone adiacente unităţilor de învăţământ, a anunţat inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ), comisarul şef Viorel Şerbănoiu.

Potrivit acestuia, cele mai des întâlnite fapte penale săvârşite în perioada februarie – iulie 2018 sunt cele de lovire sau alte violenţe (33) şi cele de furt (10).

Din totalul infracţiunilor sesizate, 30 au fost comise în mediul urban şi 20 în mediul rural, 37 de elevi fiind victime, iar autori – 43 de elevi. În nouă cazuri, infracţiunile au fost comise în unităţi de învăţământ unde nu este prevăzută pază umană. Majoritatea infracţiunilor de lovire se datorează unor conflicte spontane între elevi şi au fost comise în timpul pauzelor sau la ieşirea de la cursuri. Infracţiunile de furt privesc telefoane mobile, prejudiciile fiind mici.

Acesta susţine că, din totalul celor 496 de unităţi de învăţământ din judeţe, 52 de şcoli, toate din mediul rural, nu au pază umană şi nici sisteme de supraveghere video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *