Un nou schit de maici, înființat la Botoșani. El a fost construit pe locul nașterii unui sfânt. IPS Teofan, prezent la sfințire

sfintire biserica teofan botosani19Un nou schit de maici a fost înființat la Botoșani, acesta fiind construit pe locul nașterii unui sfânt. Schitul, care urmează a fi sfințit pe 5 august, este constuit pe locul unde a văzut lumina zilei Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Hodoriște- comuna Păltiniș.

Noul schit de maici va funcționa în subordinea Mănăstirii Vorona, iar la sfințirea sa va participa Înalt Prea Sfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei., care va oficia slujba alături de un sobor de preoți și diaconi.

like facebook, stiri, botosaniȚinutul Βotoșanilor, cu dealuri domoale alintate din belșug de soare și cu cernoziomul negru care strălucește după ploaie, cu Prutul cel tăcut care străbate întreaga latură estica a județului, a fost, este și va fi un loc binecuvântat de Dumnezeu, cu o bogată inspirație. Aici, s-au plămădit și au răsărit mari valori culturale și spirituale ale neamului românesc. Peste 252 de personalități au fost născute pe aceste meleaguri. Dintre valorile spirituale care au odrăslit din acest binecuvântat pământ, cinstea cea mai mare ne-o face Luceafarul cel luminos, din Crăinicenii Dorohoiului de altă dată, astăzi Horodiștea Botoșanilor, Sf. Cuv. Ioan Iacob, care este pururea rugător în ceruri pentru mântuirea noastră. Anul acesta, noi nevrednicii, îi aducem prinos de mulțumire prin închinarea unui altarși înființarea unui nou schit de maici dependent de Mănăstirea Vorona, chiar pe locul unde sfântul a văzut lumina zilei”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții schitului.

Slujba de sfințire de pe 5 august va începe la ora 8.00.

2 thoughts on “Un nou schit de maici, înființat la Botoșani. El a fost construit pe locul nașterii unui sfânt. IPS Teofan, prezent la sfințire

  1. Mda… Inteleg ca Botosaniul e plin de sfinti… poate de-aia este si „binecuvantat”. Se pare ca, pentru popi, a fi printre cei mai saraci din Romania (si din Europa, implicit…), este o binecuvantare. Pe cand un spital sau o casa de batrani ? Ca de biserici, sincer, ne-am cam saturat….

  2. Mai bine cu banii de schit s-ar ajuta batranii sau copii necajiti ca tot de la lume au fost adunati
    Schituri sunt destule dar credinta mai putina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *