Graficul de circulație a tramvaielor va fi modificat: Mai puține curse în afara orelor de vârf

avarie tramvai botosaniGraficul de circulație a tramvaielor va fi modificat și adaptat la fluxul de călători. Reprezentanții societății Eltrans au depus un memoriu la Primăria Botoșani prin care arată că veniturile societății provin din vânzarea directă a biletelor și din abonamente, iar pe perioada vacanței de vară, timp de trei luni, încasările sunt mai mici ca urmare a vacanței elevilor.

like facebook, stiri, botosaniÎn urma analizei făcute, prin fluxul de călători și a încasărilor realizate în anumite perioade din zi, s-a constatat că, în afara orelor de vârf, în special după ora 17.00, numărul de călătorio scade foarte mult și în general tramvaiele circulă goale. Acest fapt se datorează și reducerii activității economice a societăților din zona industrială. Pentru a limita numărul de curse și a realiza economii, s-a procedat la mărirea intervalului de circulație a tramvaielor de la 10 la 12 minute pentru perioada de timp cu fluxuri scăzute de călători, respectiv de la 14 la 15 minute, seara după ora 21.00”, se precizează în memoriu.

Potrivit Eltrans, prin aplicarea noului program de circulație, se va realiza o dimensionare a numărului de curse efectuate cu 97 curse pe lună, iar economia actuală estimată ar fi de peste 50.000 lei. Frecvența curselor va rămâne neschimbată, însă, la orele de vârf.

Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local va fi supus spre aprobare în ședința de săptămâna viitoare.

Vezi aici orarul de circulație!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *