Amendă de 60.000 de lei dată de comisarii Gărzii de Mediu din Botoșani unei firme din județ

garda de mediu , stiri, botosaniO amendă contravențională în valoare de 60.000 de lei a fost dată de comisarii Gărzii de Mediu din Botoșani după ce au controlat un agent economic, se arată într-un raport privind activitatea instituției în prima jumătate a anului.

Amenda a fost dictată unui operator economic care nu a solicitat și nu a obținut act de reglementare în vederea realizării unei noi investiții.

În prima jumătate a anului au fost aplicate, în total, 22 sancțiuni, din care 9 au fost avertismente și 13 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 84.500 lei; 2 amenzi contravenționale au fost achitate, 3 amenzi sunt contestate, 6 amenzi sunt trimise în debit către ANAF, 2 amenzi contravenționale sunt în termen.

Inspecţiile realizate au avut ca prioritate efectuarea controalelor planificate, a controalelor dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu și verificarea reclamaţiilor înregistrate Comisariatul Județean Botoșani.

Reclamațiile înregistrate au semnalat aspecte privind încălcări ale legislației de mediu în diferite domenii de activitate vizînd atât peroane fizice cât și juridice. Au fost sesizate fapte privind depozitări necontrolate de deșeuri, abandonări de deșeuri în locuri nepermise, deversări de ape uzate, disconfort olfactiv, distrugere de spații verzi, tăieri ilegale de arbori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *