Merită copilul tău cea mai ieftină tabletă?

tabela, stiri, botosaniSe pare că epoca tabletelor a depășit momentul de glorie. În afară de iPad-uri și de o mână te tablete ce rulează Android, apele s-au liniștit foarte mult în acest colț de tehnologie. Cu toate astea, vei vedea frecvent oferte la tablete pe nici 200 de lei. Dacă mai ai și un copil, este aproape imposibil de refuzat această mică indulgență. Întrebarea pe care trebuie să ți-o pui este dacă o tabletă ieftină este ceea ce merită copilul tău.

Începem cu ceea ce primești pentru o sumă modică. Un ecran de aproximativ 7 inch, o rezoluție slabă, un sistem de operare Android vechi de câțiva ani, neadus la zi cu actualizările de securitate, abilitatea de a descărca și instala aplicații prin intermediul Google Play, o autonomie a bateriei îndoielnică și o experiență de utilizare suportabilă în primă fază.

Însă cel mai slab aspect al tabletei ieftine este calitatea construcției. Plastice ieftine, rezistență scăzută și, deseori, defectarea anumitor componente, fără a avea urme de șoc. Merită copilul tău toate acestea?

Vei spune că îi vei lua alta nouă dacă cea ieftină se strică. Ceea ce este plauzibil, însă meriți tu pierderi de timp cu plimbări la garanție, service sau din nou prin magazine?

În cazul în care te-ai hotărât că o tabletă este chiar necesară, aruncă o privire peste modelele mai cunoscute și mai apreciate de către publicul larg. Câteva motive bune se află în spatele deciziei de cumpărare a milioane de clienți.

Primul dintre ele este faptul că o tabletă de calitate de vânzare este făcută pentru a nu fi de unică folosință. Dacă luăm exemplul iPad, aflăm că modelul lansat în 2013 are și acum parte de suport software. Cu alte cuvinte, tableta beneficiază de actualizări de securitate și poate rula orice aplicație din App Store.

Acest nivel de atenție se regăsește și la nivel de hardware, unde materialele de construcție sunt mult mai bune. În plus, procesorul, ecranul și bateria sunt mult mai performante decât ceea ce găsești în cadrul unei tablete ieftine.

Posibilitatea de a rula fiecare aplicație la un nivel bun îl va face pe copilul tău să se îndrăgostească de tabletă, iar acest lucru nu este atât de rău precum pare. Miile de aplicații disponibile în App Store au și categorii de educație. Astfel, pe lângă jocuri și browsing, copilul tău poate învăța foarte multe prin intermediul unei tablete.

Nu în ultimul rând, tabletele care sunt populare printre utilizatori au parte de un service mult mai bun. Accidentele se pot întâmpla oricând, iar felul în care un produs stricat este gestionat de către producător face diferența dintre un client dezamăgit și unul fericit, care va reveni ulterior cu o altă achiziție.

Atât timp cât un producător promite servicii post vânzare, n-ar trebui să fie bătaia ta de cap reparația acesteia. În plus, știm cu toții cât de nerăbdători sunt copiii, așa că un timp cât mai scurt petrecut în service va fi apreciat pentru mult timp.

Ultima problemă este cea legată de cost. Da, o tabletă de vânzare ieftină este mai atrăgătoare, însă timpul petrecut să o repari cât valorează pentru tine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *