Un elev botoșănean a obținut medalie de argint la Olimpiada pluridisciplinară din Rusia

Tudor cardas olimpicii YakutskTudor Darius Cardaş, elev în clasa a X- a la Colegiul Naţional „August Treboniu Laurian” s-a întors luni dimineaţă de la aşteptata olimpiadă pluridisciplinară din Rusia, competiţie în care a intrat graţie rezultatului foarte bun obţinut la olimpiada naţională de matematică. După 8 zile petrecute în Siberia, botoşăneanul a revenit acasă aducând cu el argintul pe care l-a câştigat în confruntarea cu matematicienii ajunşi la Yakutsk. „International Science Games”(ISG) s-a aflat la a 25 –a ediţie şi a inclus 15 competiţii în care s-au întrecut nici mai mulţi nici mai puţini de 1500 de elevi din 35 de ţări.

like facebook, stiri, botosaniTudor a concurat cu tineri matematicieni din Rusia, Hong Kong, Singapore şi Kazakhstan, poziţionându-se pe locul al III-lea în clasamentul general, obţinând, astfel, medalia de argint.

Au fost două zile de competiţie efectivă pentru mine, în fiecare zi având cinci ore la dispoziţie pentru soluţionarea a patru probleme. Cu un coeficient de dificultate foarte mare. România a câştigat locurile 2,3, şi 4, clasându-se pe primele două locuri şi la celelalte discipline din concurs.”, a spus Tudor, ţinând să sublinieze că loturile României au obţinut rezultate foarte bune şi la celelalte materii, cei de la olimpiadă recunoscând, cu o consideraţie aparte, că românii sunt competitori foarte buni.

Elevul botoșănean susține că obiectivul său pentru clasa a X-a este calificarea la olimpiada internaţională de matematică, însă până atunci va merge în turnee cu o altă echipă pe care o îndrăgeşte, mai exact a actorilor din „Drama Club”, una din cele două trupe de teatru ale colegiului botoşănean.

 

 

One thought on “Un elev botoșănean a obținut medalie de argint la Olimpiada pluridisciplinară din Rusia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *