Singura echipă comunală de rugby din ţară se află în judeţul Botoșani. Fondatorul este un preot

rugby, stiri, botosaniÎn comuna Hlipiceni, judeţul Botoşani, primăria a înfiinţat singura echipă de rugby de la ţară. Rugbiştii de la Hlipiceni joacă în liga naţională U16 şi sunt antrenaţi de un absolvent de teologie, potrivit Adevarul.

O parte a jucătorilor sunt curtaţi de multe echipe din ţară. Din Hlipiceni este originar şi renumitul jucător de rugby Romeo Gontineac, în prezent antrenor în Franţa. Pasiunea pentru rugby a adolescenţilor de la ţară l-a determinat acum doi ani pe un tânăr absolvent de teologie, George Gontineac, să înfiinţeze o mică echipă. Iniţial a vrut să-i înveţe cum să joacă şi mai apoi să vadă de ce sunt în stare.

like facebook, stiri, botosani„Totul s-a născut datorită micii mele experienţe cu rugby-ul avută în liceu. Am practicat acest sport la Botoşani, Bârlad şi Gura Humorului. Dar în cele din urmă am ales altă cale. Am mers pe drumul teologiei. Acum doi ani însă, cum stătea în satul natal, i-am văzut pe băieţi cum încearcă să joace. M-a impresionat că erau voinici şi foarte puternici. Aşa că am luat o minge de rugby şi i-am dus pe imaş să le arăt cum se joacă, aşa cum scrie la carte. S-au îndrăgostit pe loc de acest sport. Totul a început de la un singur balon , primit de la Romeo Gontineac, plus forţa, pasiunea şi determinarea băieţilor“, povesteşte George Gontineac.

Citeste mai mult: adev.ro/pbfah0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *