Trăiesc la oraș, ca la țară. Orăşenii fără canalizare care se baricadează cu saci de nisip şi şanţuri în faţa inundaţiilor

stiri, botosani, stiri din botosani, sinistratiLocuitorii unui cartier din municipiul Botoşani îşi sapă singuri adevărate cazemate pentru a scăpa de inundaţii. Şi asta după ce au aşteptat în van intervenţia şi sprijinul autorităţilor. Deşi se află în municipiul reşedinţă de judeţ, respectivul cartier nu beneficiază de amenajări pluviale sau canale de scurgere, iar toată apa care se revarsă de pe străzi inundă curţile oamenilor, scrie Adevarul.

like facebook, stiri, botosaniStrada Humăriei, un cartier de case din municipiul Botoşani, se transformă în zonă sinistrată ori de câte ori plouă abundent. În ultima săptămână, de două ori, ploile torenţiale au făcut ravagii în curţile oamenilor. De altel de fiecare dată când văd nori pe cer, localnicii trăiesc un adevărat coşmar.

” Strada este mai înaltă iar casele sunt mai jos în comparaţie cu aceasta. Toată apa se scurge în curţile noastre.    Stăm cu frica în sân de fiecare dată când plouă. Ultima dată aveam apă până la genunchi. Eram speriată fiindcă mama era bolnavă şi am sunat la 112 că apa tot creştea”, spune Florentina Dănilă, o învăţătoare care locuieşte pe această stradă.

Disperaţi, oamenii au cerut ajutor autorităţilor, mai ales că la ultimele ploi, nivelul apei a atins cote alarmante.

 ”Am fugit şi mi-am dus toate animăluţele, mai ales puii, la înălţime că le îneca. A fost groaznic. A venit apă foarte mare”, spune Mihaela Tiritelnicu.

Citeste mai mult: adev.ro/pblrrq

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *