Proiect inedit! Sediu al Poliţiei de Frontieră transformat în cămin de bătrâni

batrani, stiri, botosani, camin de batrani, centru pentru persoana varstniceUn fost pichet de grăniceri din județul Botoșani va fi transformat în centru de bătrâni, în baza unui proiect cu finanțare europeană. Este vorba de fostul pichet al Poliției de Frontieră din localitatea Horodiștea din comuna Păltiniș, care va fi reabilitat și va fi folosit în scop social.

Administrația locală din Păltiniș a obținut o finanțare de 900.000 de euro pentru înființarea unui Centru de zi pentru persoanele vârstnice, a unui centru pentru prepararea și distribuirea hranei și a unui centru de îngrijire la domiciliu.

Potrivit primarului Costel Romanescu, proiectul are în vedere îngrijirea pe timp de zi a 100 de bătrâni, care vor beneficia de îngrijire de specialitate, dar și de hrană.

like facebook, stiri, botosaniInvestiția este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 8- Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale.

Contractul de finanțare a fost încheiat în luna februarie a acestui an, iar Primăria Păltiniș a lansat deja licitația pentru stabiliraea firmei care va face proiectarea și va executa lucrările la reabilitarea spațiilor fostului pichet.

Lucrările se vor finaliza în termen de 15 luni de la data constituirii garanției de buna execuție a contractului și emiterii ordinului de incepere a serviciilor.

Valoarea estimată a investiției este de 2,24 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *