Inundațiile au făcut ravagii în județul Botoșani. Vezi ce pagube sunt după potopul de săptămâna trecută!

inundatii, copalau, strada bahnei, stiri , botosaniInstituția Prefectului a făcut un bilanț provizoriu al pagubelor produse în județul Botoșani, în urma fenomenelor meteo extreme de săptămâna trecută. Astfel, au fost inundate 92 de case și 138 de anexe gospodărești, au fost distruse 53 de poduri și 269 de podețe, 6,2 km drum județean, 135,46 km drumuri comunale, 221 km drumuri sătești, 176 km străzi.

like facebookDe asemenea, au fost inundate peste 1.100 hectare teren arabil, peste 1.800 hectare de pășuni și fânețe, au fost distruse 342 de fântâni, 5,1 km rețele electrice, un cămin clutural, o stație pompare-canalizare, 16 rețele de canalizare, două obiective socio-economice. În total, 42 de comune au fost afectate de fenomenele meteo extreme.

Duminică dimineață- au fost emise trei ordine de prefect de constituire a trei comisii care au fost în nouă UAT-uri din 42 afectate. Astăzi am emis încă patru ordine de prefect de constituire a încă patru comisii care au mers în celelalte comune afectate. Au fost evacuate persoane în Coșula, dar numai pentru o singură noapte, în Copălău, Bălușeni, Dângeni, Trușești. Raportarea centralizată a fost transmisă de primării și urmează să avem și o evaluare valorică estimativă, după ce comisiile organizate la nivel prefecturii vor merge pe teren ”, a spus prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *