Proiect european derulat de Inspectoratul Școlar și mai multe grădinițe din județ

proiect profesoriInspectoratul Școlar Judeţean Botoșani desfășoară, din 2016, proiectul „Developing the Capacity of Pre-School Education”,  în colaborare cu instituţii educaţionale din Turcia, Bulgaria și Slovacia, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+, parteneriate strategice în domeniul educaţiei școlare. La nivel local, proiectul se derulează în colaborare cu Grădiniţa cu Program Prelungit “Ștefan cel Mare și Sfânt” din Dorohoi și Asociaţia Parentis din Dorohoi.

Scopul proiectului este crearea unui suport pentru  învăţământul preșcolar cu privire la modalitatea de educare a copiilor și la adaptarea părinților la sistemul educațional european.

like facebook, stiri, botosaniUn aspect important vizat de acest proiect se referă la informarea părinților în legătură cu importanța învățământului preșcolar, crearea de modele cu privire la acest subiect, compararea și aplicarea lor.

proiect profesoriÎn data de 26 iunie 2018, s-a desfășurat Conferinţa finală a proiectului, la Casa Corpului Didactic din Botoșani, la care au participat cadre didactice din învăţământul preșcolar având funcţia de director, de responsabil de structură-grădiniţă sau de responsabil cu formarea profesională, inspectori școlari, membri în echipele de proiect locale.

Conferinţa a fost concepută ca un eveniment de diseminare și, prin prezentările susţinute, au fost atinse obiectivele propuse: proiectul din perspective educaţionale  europene, parteneriatul reușit dintre Grădinița cu Program Prelungit „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi,  Asociația Parentis și comunitate, activităţile derulate în cadrul grădiniţei, educaţia părinţilor în învăţământul preșcolar, un punct de vedere transnaţional privind inspecţia școlară în învăţământul preșcolar, metoda proiectelor tematice, proiectul „Grădiniţa de vară” (Grădiniţa “Albă ca Zăpada”, Școala Gimnazială „Dimitrie Romanescu” Dorohoi), Alternativa pedagogică Jena în contextul educaţional botoșănean (Grădiniţa „Șotron” Botoșani), rezultatele obţinute în cadrul proiectului, modalităţi de diseminare și de valorizare.

 

Acest proiect va genera efecte pozitive și de lungă durată pentru organizațiile participante și va duce la dezvoltarea, transferul și implementarea practicilor inovative la nivel organizațional, local, regional, național și european, potrivit Inspectoratului Școlar Județean.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *