Două focare de rujeolă în județ, părinții refuză vaccinarea. Prefect: Mergeți din poartă în poartă

directori sedinta colegiul prefecturalPrefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, a cerut reprezentanților Direcției de Sănătate Publică o implicare mai mare în derularea campaniei de vaccinare a copiilor împotriva rujeolei. Șlincu a amintit de cazul bebelușului de 11 luni, mort de rujeolă, și a cerut ca această campanie de informare a populației asupra riscurilor nevaccinării copiilor să aibă loc din poartă în poartă.

like facebook, stiri, botosaniAsta după ce directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Teodor Ferariu, a spus că mulți dintre părinți refuză, în continuare, vaccinarea copiilor și că gradul de acoperire cu vaccin este undeva la 50%.

Noi suntem într-o continuă campanie de informare folosindu-ne de asitenții comunitari, medicii de familie, dar părinții refuză vaccinare. Va trebui să încercăm încă o dată. Părinții nu înțeleg că pot apărea complicații”, a spus directorul DSP Botoșani.

El a precizat că în județ există două focare de rujeolă în evoluție, respective în municipiul Botoșani și la Balta Arsă.

Vă rog să analizați posibilitatea să vedeți cum vă putem ajuta, noi, Instituția Prefectului, celelalte instituții publice deconcentrate, autoritățile publice locale, să facem o campanie la nivel de județ de conștientizare a părinților asupra riscurilor la care supun copiii. Mergeți din poartă în poartă”, a precizat prefectul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *