Toți cei șase directori de la Nova Apaserv rămân pe funcții, deși inițial s-a anunțat că doi vor pleca. Vezi motivul!

directori nova apaserv cristina panait cristian romanovschiConsiliul de Administrație de la Nova Apaserv a stabilit ca toți cei șase directori să fie menținuți pe funcții până în iunie 2019. Directorul general al societății Nova Apaserv Botoșani, Albert Tanasă, a declarat că nu există la această dată cale legală pentru a se renunța la vreun contract de management și că în cazul în care contractul ar fi revocat înainte de termen, societatea ar trebui să le plătească acestora 12 salarii ca penalitate.

like facebook, stiri, botosaniEl spune că greșeala a fost în momentul în care au fost înființate cele șase posturi de director și că nu este cazul să se corecteze ceva tot printr-o ilegalitate.

Cea mai importantă modificare în organigramă, care a fost trimisă spre avizare, vizează eliberarea a șapte posturi de la TESA prin pensionări sau demisii și vacantarea acestora.

Posturile respective au fost relocate de pe compartimentul sau serviciul respectiv pe partea operațională, pentru că aici există un deficit mare de personal. Referitor la directori, organigrama rămâne până la iunie 2019 când expiră contractele de mandat ale directorilor în forma actuală. Vor fi reanalizate toate contractele de mandat, în sensul că vor fi făcute acte adiționale cu clauze suplimentare în ceea ce privește desfățurarea activității. Deocamdată, având în vedere și acea clauză din contract care a fost introdusă la data când li s-a încheiat contractul de mandat referitoare la cele 12 salarii ca penalitate dacă contractul este revocat înainte de termen, nu am identificat la ora actuală nicio variantă în care să putem să renunțăm la două-trei contracte de mandat la modul subiectiv, fără să facem o analiză în primul rând din punct de vedere legal. Atâta timp cât toți cei șase directori trimestrial își prezintă un raport de activitate, rapoarte care cu mici obecțiuni nu impun penalități, nu avem cum să le revocăm contractele”, a spus directorul Nova Apaserv.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a cerut conducerii Nova Apaserv să mai taie din posturile de director. Inițial, s-a vehiculat că se renunță la două posturi, însă după aceasta analiză s-a decis ca directorii să rămână pe posturi.

3 thoughts on “Toți cei șase directori de la Nova Apaserv rămân pe funcții, deși inițial s-a anunțat că doi vor pleca. Vezi motivul!

  1. Sigur, pentru a nu corecta ceva ilegal cu o alta ilegalitate poate reușiți sa va aprobați 10 directori …ca doară cetățenii botoșaniului ca plătesc pe toți.

  2. e clar ca un director general cu salar de prim ministru și care nu stie despre pa decat ca apa curge la vale nu poate sti ca ii depasaste puterea de a intelege despre apa, despre investitii, despre salariile oamenilor care sapa gropile pentru reparatii , e clar ca nu poate sti deespre legalitatea salariilor directorilor care, ca număr, sunt aproape un sfert din guvernul tarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *