Vreme schimbătoare în ultimele două săptămâni din iunie. Ce anunță meteorologii

soare_printre_noriAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 18 iunie-1 iulie. Potrivit meteorologilor, în Moldova, vremea va fi caldă în prima parte a intervalului de prognoză, local călduroasă pe 20 și 21 iunie, când se va atinge o valoare medie regională a temperaturilor maxime de 30 de grade. Ulterior, vremea se va răcori, iar maximele termice se vor situa în jurul a 24 de grade, în intervalul 23…29 iunie.

like facebook, stiri, botosaniO nouă tendință de creștere ușoară a regimului termic diurn se va remarca abia în ultimele zile ale prognozei. Temperaturile nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, cu cele mai ridicate valori, de 16…18 grade, între 18 și 22 iunie, apoi vor avea o tendință de scădere, spre aproximativ 14 grade, după data de 23 iunie și până la sfârșitul celei de a doua săptămâni a intervalului de referință.

Ploi pe arii ceva mai extinse vor fi semnalate pe 18 și 22 iunie și, din nou, în intervalul 24 – 28 iunie. În celelalte zile ale perioadei de prognoză doar izolat și trecător va ploua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *