O botoșăneancă, invitată să cânte, în recital, la un festival dedicat Mihaelei Runceanu

codruta barariuO botoșăneancă a fost invitată să cânte, în recital, la un festival dedicat celebrei cântărețe Mihaela Runceanu. Codruța Barariu a câștigat cu un an în urmă trofeul festivalului, iar la ediția de anul acesta, care se va desfășura în perioada 18-20 iunie,  Codruța va cânta în recital. Recitalul va fi  chiar în seara de gală, pe data de 20 iunie.

„Voi interpreta doua piese din repertoriul regretați Mihaela Runceanu și o piesă din repertoriul internațional. Așteptam de mult să fiu chemată într-un recital la un festival atât de important și iubit de către mine, la care am participat și am luat trofeul. Ideea mi s-a părut extrem de bună, având în vedere ca tinerii talentați cu mai puține posibilități sunt destul de marginalizați, iar aceasta invitație am luat-o ca pe o noua șansă de a ma afirma și a arata lumii cât de mult iubesc sa cant. Sper sa mi se întâmple cât mai des acest lucru, și de ce de nu sa fiu chemata și ca membra a juriului”, a spus Codruța Barariu.

În recital vor mai cânta Luminița Anghel, Alin GHIORGHEȘAN, Andra MIHALAȘCU, Diana MIHALAȘCU, Gabriela CRISTEA,  Ines GARCIA – Portugalia, Andrei TEODOR,  Irina IONESCU, mulți dintre cei enumerați cu premii și trofee la festivaluri naționale și internaționale.

Codruța Barariu este studentă la Facultatea de filosofie și studii social politice – specializarea sociologie (Iași) și absolventă a Liceului Pedagogic Nicolae Iorga din Botoșani. Face ore de canto cu profesoara Anca Apetroaiei.

Anul acesta, la festivalul Mărțișor Dorohoian, Codruța a fost remarcată de cântăreața Ileana Șipoteanu care i-a oferit un premiu in memoriam Dumitru Lupu. Dumitru Lupu a fost un mare compozitor al muzicii ușoare românești recunoscut pentru multe din șlagărele sale. Cel mai mare șlagăr semnat de acesta se numește „Mare albastră” lansat de Daniel Iordăchioae.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *