Efectele ploii torențiale de joi: Curți, locuințe și stradă inundată. Pompierii intervin în forță

inundatii tudoraPompierii botosaneni au intervenit, joi după-amiază, pentru evacuarea apei din două locuințe, una în localitatea Vorona și una în localitatea Buhăceni- Trușești, dar și 16 curți, opt la Vorona, șapte la Stefanesti, una la Buhăceni. Forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botosani au mai intervenit pentru  evacuarea apei din  subsolul unei clădiri de pe raza municipiului  Botosani și înlăturarea unui copac cazut pe un drum de pe raza comunei Cristesti. O strada de pe raza orașului Stefanesti a fost inundată pe o lungime de 300 de metri.

like facebookPentru evaluarea situatiei si dispunerea măsurilor necesare in vederea restabilirii stării de normalitate, în localitățile afectate s-au deplasat  presedintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botosani, prefectul Dan Constantin Slincu, precum si prim adj ISU Botosani,  lt. col. Narcis Jachel.

Se intervine, în continuare,  în sprijinul populatiei din Stefanesti si Buhaceni.  Avand in vedere atenționarea hidrologică pentru fenomene imediate „Cod Galben”, valabila pana la ora 24.00, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din unitățile administrativ teritoriale aflate în bazinele hidrografice ale râurilor Jijia, Sitna si Miletin au fost notificate in vederea  asigurării permanentei la primării și monitorizării situației în teren. Totodată,  au fost dispuse masuri preliminare de pregătire a rezervei de nisip și saci pentru a putea crea,  la nevoie, obstacole împotriva patrunderii apei in curți sau locuințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *